Dames 1

D1 komt terug na 0-2 achterstand

Vrijdagavond 11 januari speelden wij onze eerste wedstrijd van 2019! Een derby tegen V.L.O uit Oudega. Na wat oponthoud kon de wedstrijd iets over half 8 beginnen.

We begonnen niet heel sterk waardoor V.L.O lekker in de wedstrijd kwam. Toch lieten we leuken dingen zien, maar we konden de achterstand niet wegwerken. De eerste set ging naar V.L.O met 5 punten verschil 20-25.

De goeie dingen uit de eerste set meenemen en vol de de tweede set in. Claudia, onze coach van vanavond, had vertrouwen in het team van de eerste set. Ze paste 1 wissel toe. Evelien erin voor Ylsa. De tweede set was eigenlijk wel wat een kopie van de eerste. Veel slordigheid aan onze kant, waardoor wij V.L.O de kans gaven om vanaf hun kan te scoren. We konden weer de snelle achterstand niet wegwerken. Deze set eindigde in 17-25.

De derde set moest het  dan echt gebeuren als we nog wat punten wilden pakken of nog voor de winst wilden gaan. Claudia deed nog eens 2 wissels, Hedwig en ik kwamen erin voor Dagmar en Eline. Ook V.L.O.  had hier en daar wat gewisseld. We begonnen gelijk sterk waardoor V.L.O. niet de kans had om echt lekker in hun spel te komen. Wij wel, we hadden een goede pass waardoor er mooie aanvallen kwamen van onze kant. V.L.O. had daar geen antwoord op. We wonnen de derde set in 25-11!! We geloofden er weer in. Op naar de vierde set.

We begonnen gelijk weer sterk. Maar V.L.O. ook. Van beide kanten werd er mooi aangevallen. Het was dan ook een hele spannende set. We hebben van beide kanten een paar keer op match point gestaan. Maar wij gingen er met de winst vandoor. Het werdt 28-26!! Een vijf setter!

Een kleine aanpassing in ons team, Trijnilda bleef aan de kant en Dagmar nam haar positie in. We begonnen sterk aan de vijfde set. Wij hadden bij de 8 punten een kleine voorsprong. Die hielden wij tot we 13-10 voorstonden. De winst lag voor het grijpen. 1,2 boem, 1,2 boem riepen we voluit. Maar door slordige fouten van onze kant kwam V.L.O. terug en werd het 13-13. Wij hadden niet een antwoordt op de harde serve van hun kant en verloren de set met 13-15. Jammer!! 2-3 verloren.

Maar we mogen ook trots op ons zelf zijn, dat we na een achterstand zo sterk zijn terug gekomen. We hebben in ieder geval in puntentotaal deze wedstrijd wel gewonnen 103-102 ( toch nog een kleine winst😉)

Claudia bedankt voor het coachen. En wat een publiek was er om te kijken super!! Het podium zat vol! Bedankt publiek wij hopen dat jullie ons aankomende vrijdag weer komen aanmoedigen. Dan moeten wij weer thuis. Om 19:30 tegen Covos. Tot dan🙋‍♀️

Groetjes Anneke


OLIEBOLLENTOERNOOI 29-12-2018

Aanstaande zaterdag 29 december is weer het OLIEBOLLENTOERNOOI.

’s Middags van 16:00 – 17:30 voor de jongere jeugd (FAR Ut 1, 2, 3 en 4), deze opgave loopt via Karin.
’s Avonds voor de Meisjes C, Meisjes A, alle senioren, oud-leden en de sneontejûnsploech.
Tussendoor is er een verloting en natuurlijk oliebollen.

Geef je dus nog snel even op!

Dames 1 verliest op donderdagavond

Donderdag 13 december speelde Dames 1 om 20:30 uur in Harlingen tegen de club VVH.

In de eerste set moesten we heel erg inkomen en wennen aan de gladde vloer. Ook waren we niet gewend op een donderdagavond te spelen en dit resulterende in een eindstand van 25-19.

Vervolgens zetten we onze gedachten 0 en gaan we de tweede set in. We leerden omgaan met de gladde vloer en mooie passen en aanvallen waren het wapen tot een winst van 17-25.

Met deze winst in ons hoofd gingen we positief de derde set in. Helaas kreeg VVH weer meer grip op de bal en dat kan je zien in de eindstand van 25-22.

We wisten zeker dat we wouden winnen en deden alles eraan in de vierde set om dit waar te maken. Met de stand van 22-22 was het heel spannend, maar toen liep VVH uit met 24-22 en door eigen fouten van ons ging de vierde en beslissende set naar VVH.

Volgende week vrijdag 21 december om 19:30 uur, treffen we ze weer in Hommerts.

Komt allen!

En trek uw leukste kerstkostuum aan!

 

Eline

Rabo LedenSponsoring, stem op FAR UT

Als lid van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kunt u vijf euro uit de sponsorpot uitgeven aan de vereniging of stichting die u een warm hart toedraagt. Stemmen kan deze keer in de hele maand december én januari, maximaal één stem per lid.

Kies op het stembiljet voor RLS278, deze code staat voor Far Ut!

Klant en lid is niet hetzelfde
Bent u klant, maar geen lid en wilt u wel stemmen? Dan kunt u natuurlijk wel uw stem uitbrengen. Op het stemformulier kunt u dan aangeven dat u lid wilt worden. Stemmen van niet-klanten zijn ongeldig.

Ook jeugdleden mogen stemmen, dus maak het hele gezin lid en stem op FAR UT!

Bent u klant van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland? Stem in december of januari door hier het stembiljet te openen: Stembiljet

Switte geblazen

Vrijdag 30 november
Swette Switters – Far Ut
Vrijdagavond 20:30 uitwedstrijd in Scharnegoutum tegen de Swette Switters, nou switte was het zeker met vloerverwarming in de zaal!

De vorige wedstrijd tegen deze switters hadden we 4-0 gewonnen dus we wisten wat ons te doen stond, punten pakken!
Het pakte helaas een beetje verkeerd uit, de eerste set kwamen we niet mooi in ons spel, we waren niet een echt team en maakten weinig af en sloegen veel uit, kortom veel eigen fouten. Toch bleven we qua score dicht in de buurt en werd het 25-23.

Tweede set bleven we een beetje doorgaan net als in de eerste set, maar het wou ons maar niet lukken om een voorsprong op te bouwen, dit in tegenstelling van de tegenpartij, zij kwamen op een voorsprong van 18-9.
Gelukkig maakte Anneke daar een eind aan met een mooie serie opslagen, wat ons op voorsprong bracht van 18-19 en met moeite wonnen deze set met een uitslag van 23-25.

Derde set werd wel iets beter maar ook hier nog teveel eigen fouten en deze switters zaten gewoon goed in hun spel met mooie opslagen en maakten qua aanval veel af. Het werd uiteindelijk 26-24.

Echt wel balen, we hadden deze set moeten pakken. Gauw vergeten en toch de vierde set proberen te pakken en hopen op een vijfde set. Ook dit liep niet zoals we hadden gehoopt en met een uitslag van 25-16 hadden de swette2switters deze set volledig in eigen hand.

Met 1 karig puntje erbij komen we op een vijfde plaats. Gelukkig zijn we aanstaande vrijdag weer in ons eigen vertrouwde zaaltje en gaan we zeker weer voor een mooi spel met als doel de volle winst te behalen.

Dus vrijdag 7 december thuiswedstrijd om 19.30 tegen de nummer 10: D.B.S DS4

Evelien

Helaas geen frituur in Schatnegoutum… dus maar een zakje chips bij de borrel ipv bitterganituur😬

Dames D1 winnen, ondanks koud beginnen

Far Ut Dames 1 speelde vrijdag 16 november weer een wedstrijd thuis,
altijd fijn om weer te spelen ons Dorps huis.

Deze week ontvingen we de dames 1 van Top en Twel,
dit team kenden we van vorig seizoen nog wel.

Het publiek moest goed kijken of ze de ogen op het juiste team hadden gericht,
Far Ut en Top en Twel speelt namelijk in dezelfde mooie kleuren, wel een mooi gezicht!

De wedstrijd onder leiding van Tjitske begon strak op tijd,
we hadden voor ons gevoel niet lang ingespeeld en begonnen nog wat stijf en koud aan deze wedstrijd.

We begonnen gelijk met voorsprong, al zaten we nog niet in “the flow” van vorige week,
helaas kwam die er ook niet, zoals na afloop bleek.

Maar we speelden goed en degelijk met leuke aanvallen,
mooie reddingen en zo nu en dan sluwe prikballen.

We wonnen de eerste 3 sets met enkele punten meer op het scorebord (25-21 / 25-21 / 25-22)
maar in de vierde set kwamen we net vijf punten te kort. (20-25)

Weer vier mooie verdiende punten erbij,
dat maakt ons en de coach weer blij.

Antje en ons trouwe publiek weer bedankt voor het coachen, supporteren en yellen,
en Tjitske en Klaas, bedankt voor het fluiten en tellen.

We staan nog steeds op de vierde plek in de rij,
maar met 1 à 2 wedstrijden meer, zijn we volgende week een keertje vrij.

30 november spelen we in Scharnegoutum en 7 december weer lekker thuis,
dan is de Goede Sint met zijn Pieten alweer naar huis. 😉

Groetjes Hedwig

P.S. De nazit was korter dan normaal,
de heren waren zelfs nog aan het spelen in de zaal…

Een goede nachtrust was waarom we huiswaarts treden,
slaaptekort, een vroege wekker, of nog even snel studeren was de reden.

Zaterdag strijden de (meeste) dames weer in verschillende teams tegen elkaar,
het is tijd voor de uitverkochte pubquiz van het jaar.

Dames 1 snoept koploper twee sets af!

Op vrijdag 9 november stond voor ons de wedstrijd tegen VC Bolsward 5 uit op het programma. We stonden allemaal op scherp omdat Bolsward nog maar twee sets had verloren in de vier voorgaande wedstrijden. Totdat Far Ut DS1 op bezoek kwam!

De eerste set begon en de spanning verdween. We gingen ons eigen spel spelen en bouwden bij elk punt ons feestje. Twee teams stonden tegenover elkaar die niet in het hoofd hadden om de eerste set te verliezen. Far Ut trok aan het langste eind. Met 26-28 ging de eerste set naar Far Ut!

Nu is de kunst om vol te houden en de tweede set ook naar je toe te trekken. Dit lukte helaas niet. Bolsward wist veel punten te scoren door rechtdoor aan te vallen. Wij hadden ons blok niet goed staan, maar toch kunnen we spreken van een goede tweede set. Helaas liegt het scorebord niet en ging de tweede set met 25-12 naar Bolsward.

Toen begon de derde set en Bám! daar stonden we. De eerste punten vlogen het scorebord om de oren. Bolsward raakte uit het spel, daar maakte wij uiteraard gebruik van. Met de trouwe supporters op de tribune wonnen wij de derde set met 22-25!

In de vierde set lukte het allemaal niet en het werd dan ook een set om snel te vergeten. Hier en daar was de beslissing van de scheidsrechter ook cruciaal en vaak niet in ons voordeel. Deze set ging dan ook naar Bolsward met 25-9.

De scheidsrechter floot en dus begon de vijfde set. We kozen ervoor om te beginnen op het veld waar we de eerste set gewonnen hadden. Het publiek moedigde ons aan en we kregen een duidelijke taak van Antsje. En die luidde WINNEN! Dus begonnen we scherp en aanvallend aan de allesbeslissende laatste set. Het ging gelijk op, zoals het eigenlijk de hele wedstrijd ging. De vijfde set was een wedstrijd waarin we tegen Bolsward en de scheidsrechter speelden.

Het moment kwam dat wij bij de 8 punten aan waren gekomen. En dus raadt u het al: we gingen draaien naar het veld waarin we nog niet hadden gewonnen. Bolsward maakte 5 punten achter elkaar aan door rechtdoor tussen het blok te slaan. En dus stond het 14-7 in het voordeel van Bolsward. Toen was het de laatste aanval en was het touché van de speelster van Bolsward, maar helaas zagen de twee scheidsrechters het niet. Dus het laatste punt ging naar Bolsward. Daarmee was de set ook gelijk naar Bolsward gegaan. Met een setstand van 15-7 verloren wij de laatste set.

Met een 3-2 nederlaag mogen we harstikke trots zijn. We hebben 2 punten gepakt van de koploper. Ik zeg: laat ze maar komen in Hommerts, dan blijven de 5 volle punten in Oan it Far!

Wij willen als Far Ut dames 1 zijnde de trouwe supporters bedanken voor de aanmoediging. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar Antsje voor het coachen.

En mocht u nou denken, dat Far Ut DS1 wil ik weleens live zien spelen, dan nodigen wij u graag uit voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Top en Twel. De exacte tijden: 16 november om 19:30 uur in Oan it Far te Hommerts.

Tot ziens in Hommerts Jutrijp.

Een sportieve groet van Dagmar Palijama, nummer 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘In the pocket’ voor Dames 1

Op vrijdag 19 oktober stond de wedstrijd tegen Swette Switters DS 3 uit Scharnegoutum op het programma. We moesten vandaag goed spelen! We hadden 6 punten behaald in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen, dus er was werk aan de winkel. Ook bij onze supporters was het bekend dat er weer een wedstrijd was want de tribune was mooi gevuld! Super!

De eerste set gingen we gelijk op. We moesten er dus meteen volle bak tegenaan om het eerste puntje te kunnen pakken, maar dat is gelukt. De eerste set hebben we gewonnen met 25-22. Een mooi begin!

Nu moesten we volhouden en dat lukte gelukkig. Onze tegenstander was iets minder in vorm dan de eerste set en we wonnen de tweede set met 25-16. De derde set hebben we ook gewonnen met 25-16. Het liep lekker bij ons!

Toen kwam de 4e set. We konden het nu niet laten liggen. We moesten voor de 5 punten gaan. We gingen weer aardig gelijk op. Onze tegenstander was nu sterker dan de 2 sets ervoor. Het was spannend! We waren gedreven en wilden winnen en gelukkig, deze keer pakte het goed uit! De laatste set was voor ons, de stand was 25-23! We waren ontzettend blij met deze overwinning. Eindelijk 5 punten behaald in een wedstrijd, dat is mooi voor het klassement waar we nu op de 4e plaats staan. Het is uiteraard de vraag of we dit plekje kunnen handhaven, aangezien wij het enige team van onze poule zijn die 5 wedstrijden gespeeld hebben. De rest heeft minder wedstrijden achter de rug, maar we doen ons best! Volgende keer weer op naar een overwinning!

Antsje, bedankt voor het coachen! Verder was onze nieuwe trainster Claudia ook van de partij. Erg leuk!

Onze volgende wedstrijd spelen we vrijdag 2 november a.s. om 19:30 uur in Hommerts met als tegenstander Oudehaske DS 1. We gaan dan weer knallen!!

Iedereen is weer van harte welkom!

Groetjes, Sara

IJZER-sterk weekeinde voor Far Ut!

In het weekend van de oud-ijzeractie van onze club maakten onze teams een ijzersterke indruk! Dat kan natuurlijk geen toeval zijn.

Op vrijdagavond wonnen de mannen het belangrijke duel onderin overtuigend met 4-0. Even daarvoor had dames-1 het vele publiek op de banken gekregen door eveneens met 4-0 te winnen. Swette Switters uit Scharnegoutum bood taai verweer, maar Far Ut speelde goed en knokte als collectief voor elk punt. En op zaterdag maakten de A-toppers opnieuw duidelijk waarom ze momenteel op de eerste plaats staan. Tegen Joure werd overtuigend met 4-0 gewonnen! IJZER-sterk dus allemaal!

Dames 1 in het nieuw

Vrijdag 12 oktober mocht Dames 1  in haar nieuwe tenue spelen 🎈. Sterk & sveer en Copytoprint zijn onze nieuwe sponsoren voor de komende 3 jaar!

Beide sponsors waren aanwezig bij onze thuiswedstrijd tegen Sint Nyk.
Ons team was voor het eerst helemaal compleet dus met 10 vrouw sterk begonnen aan de wedstrijd! Helaas heeft Sint Nyk met 3-1 deze wedstrijd gewonnen.

Strijden tot de laatste punt

Op maandagavond 15 oktober (onze trainingsavond) stond de inhaalwedstrijd FAR UT DS1 – WISKY DS1 op het programma!

Een sterk begin van ons in de eerste set zorgde ervoor dat wij de leiding hadden. We keken goed naar waar we de bal speelden en maakten de set af met 25-11.

De tweede set ging met meer moeite, communicatiefouten zorgden ervoor dat wij rommeliger gingen spelen. WISKY begon in de wedstrijd te komen en won deze set met 22-25.

Ook de derde set ging niet zoals we wilden. Weer veel eigen fouten zorgden ervoor dat we WISKY aan hun sterke opslag lietb en. Een eindstand van 16-25.

De vierde set was erop of eronder. We moesten nu meer scoren en minder eigen fouten maken. De vierde set ging gelijk op, het stond 18-17 voor ons en de opslag was bij WISKY. We kregen een aantal mooie kansen welke benut werden, maar een aantal ballen naast ons blok zorgde ervoor dat er al snel veel punten naar WISKY gingen. We zaten er zó dichtbij, maar helaas won WISKY met 22-25! Eindstand 1-3…

Vrijdag mogen we weer, tegen Swette Switters om 19:30 uur in het dorpshuis, komen jullie ons aanmoedigen? We kunnen wel weer wat punten gebruiken!

Ilse

Far Ut zoekt sponsors

Een vereniging kan niet zonder sponsors, daarom is er een nieuw idee bedacht.
Lees de bijlage en meld je voor 22 oktober as. bij iemand van de Sponsorcommissie.
Er zijn al een aantal enthousiaste toezeggingen, maar we zijn op zoek naar meer!

*hiermee komen de ballensponsors met vermelding op de kast te vervallen. 

Olympische topspeelster zet Dames-1 op scherp!

 

 

 

 

 

 

 

 

N

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij training heeft gehad van een vrouw die in de geschiedenis van de Olympische- en Paralympische Spelen een unieke plaats inneemt. Want dat neemt ze, Hong Zhao, al bijna dertig jaar inwoonster uit Sneek en oorspronkelijk afkomstig uit China.

Hong is de enige sporter ter wereld die voor twee landen heeft meegedaan aan zowel de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen. Als volleybalster van China won ze in 1988 olympisch brons, nadat het team al vijf keer wereldkampioen was geworden. En namens Nederland deed Hong als zitvolleybalster in 2016 mee aan de Paralympics in Rio de Janeiro.

Díe Hong Zhao werd de afgelopen weken bereid gevonden om Dames-1 van Far Ut op scherp te zetten voor de competitie. Ondanks dat ze net een zware operatie aan haar rechterschouder had ondergaan (ze kan dit seizoen niet met het Sneker FDS spelen in de eredivisie zitvolleybal), was Hong met alle plezier bereid de trainingen te verzorgen.

Waar ze vroeger gewend was om te spelen in zalen met tienduizenden toeschouwers, was het natuurlijk wel even wennen in de Hommerts Arena, maar Hong genoot met volle teugen. ,,Dit is een leuk team”, zei ze. ,,Ik heb er dit seizoen alle vertrouwen in!” Van Hong werd maandag 1 oktober afscheid genomen, maar zeker weten dat we weer een beroep op haar kunnen doen als we dat willen!

De dames van ons eerste lieten meteen in de eerste wedstrijd in de tweede klasse zien dat ze op scherp staan. In Woudsend werd VLO (Vecht Lust Oudega) met 1-3 verslagen. Het team is een leuke mix van speelsters die al enkele jaren in het eerste uitkomen en drie meiden die vanuit de A’s zijn overgekomen (Dagmar, Eline, Ylsa).

De trainingen op maandag worden voortaan verzorgd door Claudia Tesselaar. Heel veel plezier gewenst!

Oud ijzer voor Far Ut!

Op zaterdag 20 oktober a.s., van 9 tot 12 uur organiseert volleybalvereniging Far Ut een oud-ijzeractie. Het is op deze dag de bedoeling dat er zoveel mogelijk oud ijzer wordt ingeleverd. Bij Bouwbedrijf Kingma staat dan een container. Mochten het grote hoeveelheden zijn of ben je niet in de gelegenheid het te brengen: geen nood! Dan komen wij het ophalen. Even bellen met Sikke Hoekstra (06 44476664) of Auke Minne Hofman (06 52366994) of een mailtje naar Auke Minne:  a.m.hofman@ziggo.nl . Door dit oud ijzer te verkopen hoopt Far Ut op een leuke meevaller voor de clubkas.

Waar zoal aan gedacht kan worden: ijzeren balken en profielen, radiatoren, kachels, archiefkasten, open haarden, wasmachines, vaatwasmachines, zinken dakgoten, drogers, fietsen, daklood, gasstellen, hekwerken, leidingwerk, badkuipen, droogmolens, accu’s, etc. Let op: Koelkasten en diepvriezers worden niet opgehaald!

Van al het oud ijzer dat al jaren in de weg ligt, komt men makkelijk af. Steun de club!