D1 incasseert eerste vijfsetter

Vrijdagavond 4 oktober stond de wedstrijd Far Ut DS 1 – S.V.W. DS 3 op het programma. Een jong team, met veel aanvalskracht, dat belooft wat. Na een korte teamspeech door onze coach (en dorpsgenoot van de tegenstander) begonnen we vol goede moed aan de eerste set.

Dat ging lekker, alles liep wel goed en we stonden snel op voorsprong. De services, goed passes en leuke aanvallen wisselden zich in rap tempo af. Met als eindresultaat 25-13. Mooi, eerste punt binnen, dit viel ons mee. Hop door naar set nummer 2.

We bleven spelen als in de eerste set, echter S.V.W. kwam wel in meer in haar eigen spel. Ze raakten zeker gewend als ons smûkke zaaltje… Het ging over en weer met de punten. Uiteindelijk wisten we deze set ook te pakken met 26-24.

Op naar de derde set. Nu moesten we doorpakken, wilden we voor de winst gaan. We probeerden naar de aanwijzingen van de coach te luisteren, maar ‘eigenwijs’ als we zijn, trokken we toch een beetje ons eigen pad… Hierdoor stonden we niet altijd op de juiste plek en wist S.V.W. door te trekken. Harde, afwisselende aanvallen, afgewisseld met wat prikballlen kregen we allemaal om de oren. We konden niet bij blijven en verloren deze set met 17-25.

Potverdikke, dit moesten we keren, we hadden allen geen zin in een eventuele vijfde set. Alles vergeten en deleten, we beginnen met een schone lei aan de vierde set.

Maar oei, het liep bij ons niet meer lekker, de brandstoftank liep langzaam leeg waardoor wij onze power misten en S.V.W vrijuit kon spelen… We proberen het met man en macht te redden, maar verder dan 19-25 kwamen we niet.

Dus dan toch die beslissende vijfde set, het ging heel snel en we stonden al flink achter. We probeerden alles nog te geven maar het was uiteindelijk te laat, 8-15 en dus 2-3 verloren. Erg jammer…

Volgende week proberen we het gewoon weer, en dan mèt fruit voor in de time-outs, wellicht geeft dat ons dan ene zetje extra energie😉 We spelen in Bolsward, tegen DS 7 om 20:15 uur, support is welkom.

Tellers en publiek, weer bedankt voor jullie support.