Dames 1 verslaat de nr. 2

FAR UT DS 1 vs. MAKKUM DS 1


Het eerste seizoen is bijna voorbij, met nog twee wedstrijden te gaan staan we nu op een derde plek. Vrijdagavond 6 december kwam Makkum op bezoek en die staan tweede in de lijst, dit zijn meestal de leukste wedstrijden.

Half tien gingen we los. Karin als onze coach en met twee invallers op de bank, Mirthe en Annemarije, begonnen we aan deze eerste set. Het begon meteen lekker, goede service, mooie passes en nog betere aanvallen. Makkum was van slag, zowel van ons als van ons knusse warme zaaltje. We liepen flink uit en bleven netjes spelen, hielden druk met onze aanvallen en varieerden er flink op los. Buiten aanvallen, driemeter, prikballen, balletje achterover, hier en daar een diepe prikbal, er werd zelfs even gezweefd bij de aanval. De set wonnen we met 25/17.


De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste, alles liep gesmeerd en Makkum kon er niet inkomen. Zij maakten zelf veel fouten en wij walsten gewoon door, ook deze set werd 25/17. Bam 2 setpunten in de pocket.


De derde set ging los en wij waren vol zelfvertrouwen. Het liep deze set toch iets anders dan gedacht, Makkum nam hier meteen de leiding met hun service en kreeg meer druk met hun aanvallen. Wij bleven echter netjes spelen en hielden goede aanvallen, maar het lukte Makkum toch om ons te overmeesteren en pakte deze set met 19/25.


Pff inmiddels met het swit overal en licht zuurstofgebrek, moesten en zouden we de vierde set pakken, alles op alles. Met woeste blikken stonden we in het veld (volgens publiek in de kantine). Deze set begonnen we weer als de eerste twee en wij liepen wat uit, maar ook Makkum, de nummer twee, zette alles op alles en ook aan die kant verhitte gezichten. Het leek wel een strijdveld. Zelfs corry kwam nog langs met de bezem… O nee dat was Anneke die van links naar rechts dook (vloer is inmiddels geveegd). Puntje voor puntje kwam het einde in zicht en gelukkig pakten wij ook deze set met 25/19.


Yes!! 3/1 gewonnen!! echt super, allemaal hard voor geknokt en alles gegeven, ook mede dankzij de invallers en onze supercoach. We blijven op de derde plek staan. Volgende week nog een uitwedstrijd in Easterein en dan de feestdagen in.

Evelien

Coach Karin geeft goede tips en laat de dames even op adem komen