Dames 1 wint ondanks alle blessureleed

Vrijdag 30 januari: Swette Switters D3 -Far ut D1

Scharnegoutum stond deze avond op het programma en zoals altijd zijn deze Switters taaie tegenstanders, zo ook deze avond. We begonnen duidelijk sterker en bouwden een mooie voorsprong op, totdat het helaas misging bij mijzelf, door een verkeerde afzet bij de aanval verstapte ik me en schoot het in mijn kuitspier. Shit nee he, niet nu!! Dit is duidelijk niet ons seizoen, de een na de ander krijgt wel iets voor de kiezen. Gelukkig is Karin wel weer herstelt en hadden we Judith van dames 2 mee als wissel. Karlijn van meisjes A was mee als spelverdeler en zo moesten ze met zijn zessen de wedstrijd verder spelen.

De eerste set konden we door het ongemakje niet meer houden en verloren met 25-20.

De tweede set was ook een dreeg potje en met wat onwennige posities verloren we nog maar net met 25-22.

De derde set ging gelukkig een stuk beter en dat zie je ook wel aan de uitslag 13-25.

Ook de vierde set verliep prima met sterke service en mooie aanvallen, we pakten deze set met 18-25.

2-2 dus een vijfde set, met hier en daar wat zuurstof gebrek moesten deze zes dames het toch zelf doen. En dat deden ze, voor elke punt werd gevochten. Na een achterstand van 7-2 kwamen we op een voorsprong van 7-8. Hup snel wisselen van helft en doorknallen. Nou dat is gelukt, het werd 8-15. Supergoed gedaan dames, we behouden hiermee ons derde plek. Judith en Karlijn bedankt!

We hebben nu voorlopig even geen wedstrijden, kunnen de geblesseerde dames mooi weer wat op krachten komen. De eerstvolgende wedstrijd is een uit wedstrijd op donderdag 5 maart tegen de nummer 1 SBO D1. Vrijdag 13 maart is er weer een wedstrijd thuis in eigen dorp.