Dames 1 pakt 4 punten ‘thuis’ in IJlst

Vrijdagavond 24 januari speelde Dames 1 ‘thuis’ in IJlst, tegen vc Bolsward D7. Dit omdat beide Dames Recreanten in ons Dorpshuis ook weer een wedstrijd mochten spelen. Omdat er verder niks in de zalen van De Utherne was, mochten we op het ‘centre court’ spelen. Dat betekende veel ruimte voor, achter, links en rechts van het veld. Iets was wij niet gewend zijn😉. Misschien moesten we daarom de eerste set wat inkomen…

Deze week stond Karin Speelman weer binnen de lijnen, fijn dat je de schouderblessure weer de baas bent. Het coach stokje heeft ze noodgedwongen overgedragen aan Anneke. De pink staat weer zo goed als recht en het gips is gelukkig weer af, maar volleyballen mag nog een aantal weken niet. Zo houden we de geblesseerden toch maar wat bezig😄. Deze week hadden we Eline mee voor de spelverdeling en Diana voor een extra wissel op de mid. Super gespeeld meiden.

Het ging in de eerste set de hele tijd gelijk op, vaak had Bolsward 1 puntje meer op het telbord. De 20 naderde en er moest nu wel wat gebeuren! Even de puntjes op de i en we trokken deze set alsnog naar ons toe met 29-27.

Nu doorpakken, we voelen dat we ze wel ‘kunnen hebben’. En in de tweede set loopt het ook als een trein, de klus is snel geklaard, 25-10.

Zo, de eerste twee punten zijn binnen, nu snel door. Wat wissels hier en daar en het ging wel aardig. Bolsward zette wat meer druk maar het was niet genoeg, ook deze zet ging naar Far Ut, 25-19.

Op naar de laatste set, deze dan ook maar binnen harken? De tellers gaven ons na de derde set even snel een doelstelling mee: Bolsward mocht niet boven de 10 punten komen, anders mochten we niet nazitten en aan de bittergarnituur… Tot halverwege de set ging het goed, we stonden op dikke voorsprong 12-5. Dit moest goedkomen, ook met de nazit! Maar opeens ging het snel achteruit met de voorsprong. Bolsward had een lastige serve waar we niet echt uitkwamen. Al snel stond het gelijk en nog even later stond Bolsward al voor. We hebben nog geprobeerd het weg te werken, maar dit is niet gelukt, 20-25.

De laatste set verliezen geeft geen ‘winning mood’ maar we hebben toch maar mooi met 3-1 gewonnen. En dat ‘uit’.

En wat de borrel en nazit betreft, we hebben niet naar de tellers geluisterd🙈 en hebben de 4 punten toch nog maar gevierd met een drankje en een bitterbal.

Tellers en publiek (1!) bedankt voor jullie komst.

Groet, Hedwig #8