A-junioren pakken weer de punten

De A-meiden hebben zaterdag opnieuw gewonnen. In ons eigen dorpshuis werd De Griffioen met 4-0 geklopt. In Wolvega was gebleken dat dit best een lastige ploeg kon zijn voor onze meiden, maar nu hielden ze de koppies er goed bij en wonnen met 25-22, 25-14, 25-10 en 25-20.

Zodoende bleven deze toppers aan de kop van de eerste klasse F. Far Ut heeft na 16 wedstrijden 70 punten. Dan komen VC Sneek en Oeverzwaluwen uit Koudum met 66 uit 17. SVW uit Workum heeft 65 punten na 17 wedstrijden. Er moeten 20 wedstrijden worden gespeeld.

Coach Karin spreekt de A-meiden toe in een time-out.

C1: Op naar de kampioenswedstrijd?

Wij (Far Ut MC 1) moesten 16 maart 2019 volleyballen tegen Oostermoer MC 1. Het beloofde  een spannende wedstrijd te worden, want de laatste 3 wedstrijden zijn in gegaan en wij staan nu nog boven aan.

De wedstrijd, Far Ut- Oostermoer, waar we de hele week al naar verlangden begon langzaam werkelijkheid te worden. Er was eerst nog wat verwarring over in welke zaal we moesten spelen, maar toen we eenmaal begonnen waren liep het lekker.

De eerste set. We hadden afgesproken dat we er gelijk voor zouden gaan, want vaak moeten we de eerste set nog een beetje inkomen, maar vandaag was het wel anders. Zoals ik zei waren we meteen los. We verdedigden goed en maakten het af met een mooie smash of een prikbal. We wonnen die set ook met 25-12.

De tweede set. Deze ging al wat moeizamer. We deden ons best wel, en het ging ook wel goed, maar toch nog niet perfect. De pass kwam nog niet mooi bij de spelverdediger. Hierdoor konden we het niet goed afmaken. Uiteindelijk hadden we nog wel gewonnen met 25-20. Op naar de derde set!

We wisten nu dat Oostermoer wel wat kon en dat we dus flink aan de bak moesten. We begonnen lekker maar zakten steeds verder af. Op een gegeven moment stonden we achter. Er moet nu wel wat gebeuren zeiden de coachen en gelijk hadden ze. Oké we hadden een time-out gehad en gingen er weer tegenaan. Het ging steeds een beetje beter. En ja hoor we hebben ze weer ingehaald. Het was kantje boord maar we hadden het gered. 27-25. We hadden nu al 4 punten binnen gehaald, maar we gingen voor de 5 punten.

Dus de laatste set. Alles wat we in ons hadden moesten we nu geven om de laatste set ook te winnen. Dit was ons gelukt. We gingen aanvallen en zochten de hoekjes op en dat werd ons beloond met een mooie overwinning van de vierde set. 25-17. Yes 5 punten in the pocket! Op naar de volgende wedstrijd!

Volgende week zaterdag 23 maart 2019 om 16:00 uur moeten we een bloedstollende kampioenswedstrijd spelen, de nummer 1 tegen de nummer 2, in Bolsward. Wilt u bij deze spannende wedstrijd aanwezig zijn? Kom dan vooral kijken. We kunnen uw steun goed gebruiken. Hopelijk tot volgende week. 

Groetjes 

#5 Frieda.

De wedstrijd kan bijna beginnen.
Vele ouders, broertjes/zusjes en pake’s en beppe’s zitten er klaar al voor.

Meisjes-A doen het weer goed

De meisjes-A moesten zaterdag, als koploper, naar Blauwhuis. Naar de meisjes van Punt Ut, de nummer laatst. Die ploeg had nog maar zes sets gewonnen dit seizoen, maar de meiden van Karin wisten van de thuiswedstrijd dat ze op hun hoede moesten zijn. Geen onderschatting, want elk punt telt.

Ze gingen dan ook meteen goed van start. na de 25-12 setzege werd knap doorgezet. Mooi om te zien dat de meiden hun concentratie kunnen vasthouden. Na de 25-19 werd het pittiger, want Anouk moest naar de bank. Sneu: Anouk kreeg weer last van haar knie-en. Dat betekende wat omzettingen in het veld en het ritme raakte iets verstoord. Maar gelukkig was daar onder andere Sam, die snel moest invallen, meteen een beste pass had en vervolgens ijzersterk serveerde. Na de 25-18 moest ook de vierde set nog gepakt worden. Dat was even de tanden op elkaar, Karin moest veel praten om de meiden op de juiste plekken te houden, maar het lukte knap: 25-22 en weer de volle mep. Klasse gedaan! En Anouk: sterkte, kom op hoor!

Het begin van een mooie aanval. Myrthe passt.
Na de goede pass kan Karlijn kiezen…
Het wordt Anouk en zij slaat prima raak!

D1 pakt mooie punten

Vrijdag 22 februari speelden wij in Oppenhuizen met 9 dames tegen Top en Twel Dames 1. Onze trainster Claudia Tesselaar was weer onze coach deze avond.

We starten de eerste set erg sterk. Wij wisten de bal goed op te vangen en konden lekker aanvallen. We kwamen al gauw op een voorsprong en zo wonnen we de eerste set met 25-21.

De tweede set gingen we van start met dezelfde opstelling. Wij waren erg fel en daarmee konden we veel punten scoren. De tweede set eindigde met een positieve uitslag voor ons. 25-16.

De 3e set begonnen we met een sterke serve van onze spelverdeelster Anneke. Onze tegenstanders hadden moeite met deze harde opslag. Zo stonden we al snel op een mooie voorsprong. De opslag ging naar de andere kant. Nu waren de dames van Top en Twel weer wat feller en liep het aan onze kant wat minder. Van een 10-2 voorsprong was het al snel 10-10. Het ging weer gelijk op. Na een aantal fouten aan onze kant was deze set al snel gewonnen door onze tegenstander. Deze set eindigde met 25-16.

Hier baalden wij enorm van, in de eerste twee sets waren wij veel sterker. Wij gingen wat wissels inzetten en met wat frisse speelsters vanaf de bank starten wij de vierde set.

Nadat het 2-1 stond waren de tegenstanders erg gedreven om door te zetten. Gelukkig wisten wij daar niet in mee te gaan. Wij speelden ons eigen spel, maakten mooie punten en maakten de wedstrijd af met een winst van 25-13.

Met deze 3-1 overwinning gaan wij met 4 mooie punten naar huis. Hiermee blijven we de 6e positie houden, met in totaal 38 punten.

Met dank aan onze coach Claudia en natuurlijk onze trouwe supporters die weer aanwezig waren. Super!

Onze volgende wedstrijd spelen we in Sint Nicolaasga op donderdag 7 maart om 20:00 uur. Deze wedstrijd hadden wij nog te goed en wordt daarom op deze doordeweekse avond ingehaald. Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen!

Groeten Janita

D1 wint nipt van hekkensluiter

Op vrijdag 8 februari stond de wedstrijd tegen Oudehaske D1 op het programma. Oudehaske had tot dusver in de competitie nog maar 1 punt behaald in 13 wedstrijden en stond onderaan in het klassement, dus wij gingen vol zelfvertrouwen richting Oudehaske. We gingen voor 5 punten, dat was duidelijk. 

We moesten het vandaag doen zonder coach omdat Antsje er- in verband met haar zwangerschap (destijds)- mee was gestopt en onze trainster Claudia kon er vandaag niet bij zijn.

Zoals inmiddels velen van jullie al weten is onze teamgenoot Antsje op 12 februari bevallen van een gezonde zoon, genaamd Levi Gerard Tesselaar. Alles gaat goed met zoon, moeder en vader. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon!

We gingen van start. We begonnen niet sterk. We maakten wat foutjes en de tegenstander bleek toch sterker dan verwacht. Dit zal ons toch niet gebeuren, dachten wij. We deden ons best, maar het ging niet. We verloren de eerste set helaas met 25-23. 

De tweede set gingen we van start met drie ander spelers. Dat pakte goed uit. We speelden beter, maar de tegenpartij bleef best sterk. Ze waren sterk in de verdediging en onze aanval leverde niet genoeg resultaat op. Gelukkig hebben we de tweede set gewonnen met 25-20.

Door de overwinning in de tweede set gingen we de derde set van start met dezelfde opstelling in de hoop om hetzelfde resultaat te bereiken. Gelukkig was dat een goede zet. We hebben gewonnen met 25-19.

We stonden nu 2-1 voor, dat is mooi. Nu de laatste set. We gingen nu voor het maximaal haalbare in deze wedstrijd, de volle 4 punten. We begonnen redelijk, maar niet overtuigend. De tegenpartij bleef sterk in de verdediging en wij maakten het niet af. Helaas.. helaas. De vierde set verloren we met 18-25, het stond nu 2-2. Dit betekende een 5e set.

We baalden enorm. We moesten en zouden dat 3e puntje binnenslepen. We kunnen toch niet verliezen van de hekkensluiter van deze competitie??

We begonnen de 5e set prima. We kregen een aardige voorsprong, nu vasthouden. Dat lukte helaas niet zo goed. Ze kwamen steeds dichterbij, maar gelukkig hebben we deze set net weten te pakken, met een eindstand van 13-15! We waren zo blij met deze laatste set! Wel waren we erg teleurgesteld over onze prestatie. We kunnen beter, maar hebben het niet laten zien. Uiteindelijk was het dus 3-2 in ons voordeel. Met 3 punten gingen we naar huis.

We staan nu 6e in de competitie van 11 teams. De twee teams onder ons zitten ons op de hielen, het scheelt maar weinig punten. We moeten de volgende wedstrijd dus punten pakken! We moeten dan tegen het team dat op de 9e plek staat. 

Onze volgende wedstrijd spelen we vrijdag 22 februari a.s. om 20.30 uur in Oppenhuizen met als tegenstander Top en Twel DS 1. We gaan dan weer knallen!! 

Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen!

Groetjes, Sara

Meisjes C winnen ook bij Duitse grens

We moesten zaterdag 16 februari naar het Musselkanaal. 

De eerste set hebben we 25-18 gewonnen. Maar we hadden eerst een hele voorsprong en toen kregen we een dikke tegenslag van het Musselkanaal.

De tweede set hebben we 25-9 gewonnen. De scheid was een beetje partijdig, maar we hebben de set wel gewonnen.

De derde set hebben we met 25-14 gewonnen. De spelers van het Musselkanaal waren zelfs zo bang voor hun eigen coach, dus door hun coach gingen hun niet beter spelen.

De laatste set hebben we met 25-11 gewonnen. De spelers van het Musselkanaal waren nogal moe geworden, maar toch hebben ze een paar punten gepakt. 

Groetjes Iris Hoekstra

Far Ut warmt zich op na een lange autorit van 1,5 uur.

A’s blijven winnen

Zaterdag nog om tien uur ’s ochtends aan de bak in Creil en nu op dinsdagavond half acht inhalen in Lemmer. Het was een apart weekje voor de A-toppers, maar ze hebben zich er goed doorheen geslagen. In Lemmer werden keurig 4 punten gepakt met een eindscore van in totaal 99 om 65 punten.

Dat is dus een duidelijk verschil en ja, dan is het jammer dat nét niet de volle mep kon worden meegenomen. Dat was in de derde set niet alleen de verdienste van LVC, dat keurig ging spelen, maar vooral door eigen slordigheden. Zeker serverend was het in de tweede en derde set onder de maat. En dat terwijl de meiden van Karin voor ogen van onze twaalf supporters de eerste set nog zo overtuigend hadden gewonnen: 25-11.

In de tweede set liepen de meiden al op het randje – ze wonnen dankzij een mooie eindsprint (25-18). Maar daarna ging het mis. Na 21-24 achter werd het nog mooi 24-24, maar daarna pakte LVC de set. Daarna was het weer de beurt aan Far Ut, dat in de vierde set liet zien wat ze kunnen. Gewoon netjes serveren, de kop erbij en attent in het blok. Op 25-10 was de buit binnen!

De meiden gaan na een time-out van Karin het veld weer in.

Meisjes C halen met de bus 5 punten op

Wij van de meisjes C moesten zaterdag 9 februari tegen flash Nieuwleusen mc1. Sikke had een busje gehuurd van Nauta Auto’s. Dus op naar Nieuwleusen. 

De eerste set moesten we er in het begin een beetje inkomen. We maakten veel eigen fouten, waardoor flash op een kleine voorsprong kwam. Maar we herstelden snel. We hebben dus ook gewonnen met 20-25. Op naar de tweede set.

Tweede set ging heel goed we dachten even dat we weer met 1-25 zouden winnen. Eerst ging Bernou opslaan en dat ging goed. Toen ging Jetske opslaan naar de 15 punten. Helaas maakten we een fout. Maar we hebben uiteindelijk toch gewonnen met 11-25.

De derde set ging ook weer helemaal top. We hadden mooie reddingen en aanvallen en natuurlijk mooie opslagen. We hebben dus ook gewonnen met 13-25.

De vierde set ging weer goed in het begin. Later kwamen ze terug en gingen ze voor elke bal. Wij hadden dus ook een paar mooie reddingen. Uiteindelijk hadden we die set met 19-25 gewonnen. Dus we gingen mooi met 5 punten naar hommerts.

Volgende week moeten we naar Musselkanaal. Het zou leuk zijn als jullie komen kijken.

Groetjes Sietske

A-toppers op tijd wakker!

Onze A-meiden moesten zaterdag vroeg uit de veren, want om 10 uur begon de wedstrijd tegen Bant, in Creil. De polder in dus, tegen een ploeg die de avond ervoor met 3-2 van LVC had gewonnen. Gelukkig waren onze toppers wakker genoeg om met 0-4 te winnen, maar het scheelde maar een haartje of de tweede set was verspeeld.

Dat zou als koploper toch wel jammer zijn geweest en dus waren de speelsters en de supporters heel blij dat in de tweede set een dikke achterstand (17-9 en 21-15) kon worden weggepoetst. Na de eerste set met 17-25 te hebben gewonnen, werd het in de tweede set 24-26! Onze meiden toonden karakter, ze gaven niet op! In de derde set was het verzet van Bant gebroken (9-25, met een mooie servebeurt van Ilsa) en in de vierde set werd de concentratie vastgehouden. Myrthe had er een paar beste reddingen bij! Via 17-25 werd het 0-4. Geweldig gedaan meiden!

Onze A-junioren net voor het begin in Bant. Stuk voor stuk toppers!
Sam slaat raak!
Topcoach Karin sloop er op pantoffels met de punten vandoor!

Zware bevalling in Oudehaske

Zonder coach Antje – ‘op alledag’! – reisde Dames-1 vrijdag naar Oudehaske. Zonder de zwangere coach moest het toch ook lukken om deze ploeg te verslaan, want Oudehaske had nog maar 1 setje gepakt dit seizoen. Nou, gewonnen werd er wel, maar het was een zware bevalling! Oudehaske krikte het puntensaldo met 200 procent op door eervol met 2-3 te verliezen. Onze ploeg wisselde sterke fases af met dipjes: 2-3 (25-23, 20-25, 19-25, 25-18 en 13-15). Far Ut blijft de middenmoot aanvoeren, dat wel.

Beeld uit de eerste set. Set-up Anneke en…. 

 

Evelien slaat raak!

We gaan weer Poiesz Sponsormunten sparen!!!

Far Ut doet dit jaar weer mee met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie.

Vanaf maandag 11 februari kunnen er weer sponsormunten worden gespaard voor onze club. Hoe meer sponsormunten in de koker van Far Ut, hoe meer sponsorgeld wij ontvangen!
Dus vraag je familie, vrienden en buren of zij mee willen sparen voor Far Ut.

De koker voor munten van Far Ut is vanaf volgende week te vinden bij de Poiesz in IJlst, op school en in het dorpshuis.

Nieuwe groep volleyballertjes

Op school zijn er kort geleden briefjes uitgedeeld aan de kinderen die het leuk lijkt om te leren volleyballen. Ze mochten een aantal keren komen ‘trainen’ bij Anneke en Evelien van Dames 1.

Hier werd goed gebruik van gemaakt, elke week stroomde de sportzaal weer vol met enthousiaste jongens en meisjes. Na deze oefentrainingen konden de jongens en meisjes aangeven of ze door wilden gaan met dit leuke spelletjes. Zodoende er is na de herfstvakantie gestart met een nieuwe groep van maar liefst 10 meiden en 1 jongen die willen leren volleyballen.

We zijn nu druk aan het oefenen met gooien, vangen en opslaan. En dat gaat al heel goed!!

Op de foto de talentjes In willekeurige volgorde: Benthe, Irene, Jaylinn, Jolanda, Lenna, Marit, Renske, Romy, Thyrza en Tjeerd. Op de foto ontbreekt nog Amarens.

Meisjes C winnen ook in Dedemsvaart

Zaterdag 2 februari moesten wij, Far Ut Meisjes C, volleyballen tegen Pol kraanbedrijf Dac in Dedemsvaart. Om kwart over één verzamelen bij het dorpshuis, waar wij vertrokken naar Dedemsvaart, wat een dik uur rijden was. Onze tegenstander Pol had ook hun eerste twee wedstrijden gewonnen en stonden ook al op 9 punten en wij met 3 wedstrijden op 13 punten, dus best spannend om hier te moeten spelen.

De eerste set wou niet echt lukkken en wij maakten veel fouten waardoor Pol al snel op een grote voorsporong kwam van 17 – 7. Maar Far Ut laat nooit de kop hangen en we kwamen toch nog terug naar 25- 17.

Jammer eerste set verloren, maar we voelden dat we toch echt wel een set zouden moeten kunnen winnen. Dit deden wij dan ook in de tweede set met 17-25. Zo, eerste punt binnen, dan op naar de derde set.

Deze liep redelijk goed voor ons waar we soms voor stonden, maar Pol telkens wel weer terugkwam. Ook zij bleven goed volleyballen en wij harde strijd. Met een voorsprong van 21-23 dachten wij ( en in ieder geval de supporters wel) dat deze set ook wel door ons zou worden gewonnen. Maar Pol konkte zich terug naar 24-24 en maakten daarna zelfs de 25-24. Maar wij maakten er 25-25 van en vervolgens wonnen wij deze set gelukkig toch nog met 25-27. Zo tweede punje ook binnen op naar de vierde set.

Pol kraaanbedrijf wilde graag de punten thuis houden terwijl wij wel de puntjes naar Hommerts wilden meenemen. Pol ging er hard vandoor en wij zagen dan ook constant tegen een achterstand aan. Pol dacht hetzelfde denk ik dat zij deze set wel zouden winnen want ze stonden 22-17. Maar daar komt Farut, wij blijven knokken tot het laatste puntje. En we kwamen terug tot 22-23 en wonnen zelfs deze set met 24-26. Wat was dit mooi! Wij namen de 4 punten mee naar Hommerts en staan nu na 4 wedstrijden op 17 punten.

Onze sponsors waren ook mee als supporters en waren net zo blij dat wij waren en zij hebben ons getrakteerd op de Mac Donalds. Hiervoor nog heel erg bedankt Age Cnossen en Sjoerd Tigchelaar.

Volgende week naar Nieuwleusen, wie gaat er allemaal weer mee???

Iris Sanne de Jong

Dat smaakte heerlijk na zo’n spannende pot.

KOEKACTIE FAR UT

Vrijdag 8 of zaterdag 9 februari staan de dames van Far Ut weer op de stoep, steun de club en koop een koek! (Of twee of drie)