Zwaarbevochte zege A-toppers

Onze A-juniores kunnen met een goed gevoel de feestdagen in! De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar werd met 3-2 gewonnen van OPM – ofwel de O van OKC van De Knipe, de P van PZH Heerenveen en de M van Mildam. Met 2-0 voor en 11-2 in de derde set had er ook ietsje meer ingezeten, maar goed: de meiden lieten zich niet uit het veld slaan na twee verloren sets en pakten alsnog overtuigend de overwinning.

Far Ut speelde de eerste twee sets prima. Waar OPM veel opslagfouten maakte, was van onze kant het aanvalsspel goed; mede omdat de pass behoorlijk was. Of kwam het omdat Trijnilda er weer was en mede gezien haar rugklachten op hoge hakken liep?! Hoe dan ook: na 25-17 en 25-15 leek er geen vuiltje aan de lucht. We serveerden goed (Ylsa, Marie en Annemare mooie sprongserves), er waren mooie blocks (Janna, Amber) en de anderen veegden ook lekker hun paadje schoon (Eline, Ilse, Rixt).

Zoals gezegd leken we op 3-0 af te denderen en in elk geval 4 punten. Maar op 11-2 haperde de machine. OPM begon foutloos te serveren, dat scheelde ook. Het werd 22-25 en in de vierde set kwamen we er niet aan te pas (20-25). Dat viel wellicht wat tegen, maar je kunt deze meiden nooit verwijten dat ze opgeven! De tanden gingen op elkaar en in de vijfde set werd weer geconcentreerd en goed gespeeld. De 15-8 maakte duidelijk wie vandaag als enige ploeg recht had op de overwinning. Klasse. We staan zesde in deze zware klasse met 24 punten uit 10 wedstrijden. Netjes!

Meiden: niet vergeten op te geven voor het Oliebollentoernooi!

Janna teistert de Heerenveense verdediging.

Annemare valt aan, de andere meiden zijn attent.

Ylsa passt, Eline staat aan het net klaar om de aanval te vervolgen.