Winst op de ongeslagen koploper

Wij, Far Ut MC1, moesten zaterdag 10 maart 2018 tegen de, tot vanmorgen nog, ongeslagen vv Meppel AZ MC 1 volleyballen. Het zou een spannende wedstrijd worden, dus we hadden er veel zin in.

Om 8:30 uur vertrokken we bij het dorpshuis. Hedwig en Anneke hadden een heuse spelersbus geregeld van Nauta auto’s. (gesponsord door Aaltje Nauta & Sybren Salverda/Automind). Na een reis van 45 minuten kwamen we aan bij de sporthal, maar we konden de ingang niet vinden :-(.

Uiteindelijk hadden we de ingang gevonden en gingen we ons omkleden.  We wisten dat we gelijk sterk moesten beginnen en dat deden we hoor. We smashten de ene bal na de andere! En dat kon je ook wel zien aan de puntentelling, want we wonnen de set met 25-21.

De tweede set ging wat moeizamer. We verloren met 20-25. ‘We pakken gewoon de derde set weer’, zeiden we.  En ja hoor, we hadden de smaak weer goed te pakken. De derde set wonnen we met 25-18, 1-2 voorsprong dus.

De vierde set.  De druk lag niet bij ons maar bij hun. Maar hoe hard we er ook voor knokten het lukte ons maar niet om de punten te pakken, we verloren deze set met 20-25.

Een vijfsetter, wie had dat nou verwacht? De punten gingen de hele tijd heen en weer, maar uiteindelijk kwamen de meeste punten aan onze kant terecht.  We wonnen de set met 15-12.Dus we hadden 3-2 van de koploper gewonnen! Mooier zou het niet kunnen worden, of toch wel?

Texas Farm steak bood ons na deze geweldige overwinning een patatje, frikandel, drinken en een ijsje aan. Het eten, drinken en het ijsje smaakten delicious. Bedankt Sjoerd en Wiesje!

Daarna gingen we nog door Heeg en Hommerts met het busje om iedereen te laten weten dat wij gewonnen hadden. Het was een hele leuke, sportieve en lekkere dag.