Wie durft? Scheidsrechter worden!

Hallo volleyballers en volleybalsters,

Omdat we de vorige keer niet goed over de datum hebben nagedacht (er waren proefwerkweken op school) voor iedereen nu een herkansing. Dit is een uitnodiging voor heren 1, dames 1, recreatiedames en -heren en de meisjes-B.

Elke week spelen we graag onze wedstrijd in ons dorpshuis of in IJlst. En elke week zit daar dan een man of vrouw voor ons op de bok. Zonder deze scheidsrechters kunnen we niet in de competitie meespelen. Binnen onze vereniging hebben we er gelukkig wel een aantal, maar we willen er best wat scheidsrechters bij. Dan is de belasting voor de huidige mensen wat minder groot. En trouwens: een wedstrijd fluiten geeft best een kick!

Donderdag  31 maart zal Klaas de Groot een scheidsrechteravond verzorgen in dorpshuis  Oan it Far.  Hij zal alle facetten van het fluiten uitleggen en toelichten.

Tegenwoordig hoef je geen uitgebreide scheidsrechtercursus meer te doen, maar kun je gewoon thuis op de bank de instaptoets maken. En heb je het niet gehaald dan probeer je het gewoon nog een keer.  Deze toets moet je eigenlijk voor 31 maart maken. De toets is te vinden op de volgende link: http://www.volleybal.nl/nevobo/voor-verenigingen/opleidingen/tot-official/zaalvolleybal/instaptoets-3e-klasse-en-lager/toets

Voor de meiden van het B-team is er een leuke site, trouwens ook leerzaam voor ouderen, je kunt daar veel belangrijke informatie vinden en spelregelkennis opdoen. Let op; dit is geen instaptoets!  https://www.volleybalmasterz.nl

Tot ziens op donderdag 31 maart, 20.00 uur in ons dorpshuis! Wel graag opgeven bij Auke Minne (a.m.hofman@hetnet.nl) Enne..: succes alvast!