Wéér net niet in Sneek

Onze A-meiden hebben die van VC Sneek zaterdag weer best tegenstand geboden, maar net als vorig seizoen werd het in de stad een nipte 3-2 nederlaag. Zo lang we dan maar de thuiswedstrijd net zo goed spelen! (vorig seizoen wonnen we die met 4-0!).

Het was zaterdag 25/11 weer alles aan de hang in de Sneker sporthal. Petje af voor Far Ut, dat kampte met wat licht geblesseerden en na de eerste set weinig leek te kunnen uitrichten (25-15). Maar onze meiden toonden zich weer eens vechtjassen en door de inspanningen van allemaal ging de wedstrijd naar onze kant toe. De bijna veertig Far Ut-supporters konden twee setzeges begroeten (25-17 en 25-22), omdat de door Janet en Anna gecoachte ploeg goed serveerde, strak was in de passing en ook in de blokkering ijzersterk was.

Maar Sneek is niet voor niks koploper, al vertekent de stand wel wat omdat er verschil in aantal gespeelde wedstrijden zit. Zo kan Far Ut, als de twee inhaalduels worden gewonnen, op net zoveel punten komen als Sneek, dat via 25-17 de vijfde set afdwong. In die zenuwslopende set ging het alle kanten op. Sneek stond lang voor, maar wij wisselden met 8-7 van helft. Het werd 11-11 en ook 13-13. Toen lukte het helaas even niet bij ons: 15-13 en 3-2 voor de stad. Maar onze meiden hebben zeker meer dan behoorlijk gespeeld!