Weer een pittige tegenstander

Iedereen wist het voor dit seizoen en niemand gaat er ook onder gebukt: de B-meiden treffen in de Topklasse regelmatig ploegen die een stukje beter zijn. Zo ook zaterdag. Impala uit Leek kwam langs in IJlst. Deze ploeg kan kampioen worden en dat was te zien (0-4).

Onze meiden probeerden het wel, maar er zat geen setwinst in. In drie van de vier sets werd wel een voorsprong genomen, maar 3-0 is nog 22 punten te gaan richting de setzege en zover liet Impala het niet komen. De ploeg (al spelend met een libero) beschikt over een paar grote meiden. Die hebben wij ook, maar als je dan zulke meiden weer ziet… Keiharde aanvallen en vooral de opslagen zorgden voor heel veel problemen bij Far Ut.

Er werd – zoals altijd! – weer hard gewerkt, maar de foutenlast was te hoog, hoewel veel van de fouten voortkwamen uit het krachtige spel van Impala. Gelukkig zagen we weer enkele hoogstandjes van onze meiden, die opnieuw door een ‘uitverkochte’ tribune werden gesteund.

Op naar de volgende klus, met frisse moed! Zaterdag de Kangeroes in Hardenberg. Met minstens twee setjes richting de Mac toch meiden?

farutimpala

Rixt valt aan tegen Impala onder toeziend oog van o.a. arbiter Auke Minne.