Vrijdag de dertiende brengt Dames 1 geluk

Far Ut 1 – Covos DS 3

Na een aantal weken stil te hebben gezeten en we ons uitgeleefd hebben met de kerstdagen en de jaarwisseling, moesten we vrijdag weer aan de bak! We kregen Covos DS 3 als uitdaging, deze stonde vijfde in het overzicht. Gelukkig hadden we woensdag nog flink getraind met als inval trainer Erwin (heren 1) die ons luie zweet er wel aftrainde.

Met Klaas als coach begonnen we de wedstrijd. De eerste set begon leuk, mooi gelijk op, passes gingen goed, aanval liep lekker en de opslag was ook prima, nog niks aan de hand. Covos liep wat uit, wij kwamen weer bij . Maar toen kwam voor Covos toch de twintig in zicht en liep een paar puntjes uit op ons… alles uit kast voor Far Ut , nog even een time out, een goeie opslag en ja hoor wij liepen weer bij en haalden in! 25-23!!! Yes.

De tweede set eigenlijk hetzelfde verhaal een beetje… met nieuwe wissels erin moest het eerst wel even wat opgang komen. En ook in het begin ging het redelijk gelijk op, maar toen liep Covos toch wel wat verder op ons uit. Gelukkig hebben we een immer kalme coach en met wat goeie aanwijzingen konden we het spel weer gelijk trekken. En weer liepen we uit en stoomden we door tot 25-20!!!

Super goed gevoel de derde set in. Deze set wou Covos natuurlijk niet laten gaan, zij moesten alles op alles zetten. Maar wij wouden nu zeker niet meer een set inleveren, knallen dus. We liepen zeker acht punten op hun uit, maar toch kwamen ze weer bij. Bij ons wat schoonheidsfoutjes waar Covos weer van profiteerde. Time-outs werden ingezet, er werd gewisseld bij beidde partijen, het ging er echt om: 23-23, 23-24 ,24-24, jeetje wat een spanning 24-25, 25-25 , 25-26 en yes we wonnen deze set met 25-27!!

Dan ga je de laatste set toch wel met een fijn gevoel in. Covos maakte zelf de meeste fouten maar gaven natuurlijk niet zomaar op. We bleven dicht bij elkaar maar gelukkig waren wij in dit geval de sterkste. 25-21 gewonnen super blij!!! Mooi 5 punten erbij en dan staan we zomaar op de zesde plek, een leuk begin voor 2017.

Volgende week mogen we op zaterdag 21 januari spelen om 15:00 in Nijland. Klaas bedankt voor het coachen! En Ineke fijn dat je wou tellen!En natuurlijk de vaste supporters bedankt! Het was volgens mij erg leuk en spannend om te zien.

Evelien.