Volop teleurstellingen

Voor heren 1 stond deze week de reis naar Kollummerzwaag op het programma. Het plaatselijke DOS doet het dit seizoen niet onverdienstelijk en omdat zelfs de aantrekkelijke barkeepster bij DOS, de meeste spelers van ons (6 man op de been) niet kon verleiden zich naar Kollumerzwaag te slepen, was het vooraf al duidelijk: dit zou een lastige middag worden. Direct in de eerste set werd deze vrees bewaarheid. Geen enkele bal werd verdedigd, de service leek van het niveau circulatievolleybal en passend was het zoeken.

In de tweede set was het niet veel anders. Even leek het erop dat een achterstand zou worden goed gemaakt maar dat was valse hoop. 2-0 voor DOS. Nu was er in 2015 al twee keer gewonnen na een 2-0 achterstand dus ach, dan maar weer een vijfsetter. Maar in de derde set bleek DOS gewoon door te gaan en konden wij wederom geen potten breken. 3-0.

Nadat DOS de vierde set had laten lopen, moesten wij de grootste teleurstelling van de middag nog incasseren: de barkeepster had deze keer vrij. Restte ons niets anders dan ’s avonds filmpjes van onszelf te bekijken uit oude glorietijden. Konden daardoor nog redelijk slapen. Op naar de volgende wedstrijd tegen de titelfavoriet VC Sneek op 13 februari. Gelukkig zijn we dan weer op volle oorlogssterkte………

Groet van nummer 1