Eindelijk weer: de (stuntende) heren!

Eindelijk weer eens een berichtje van het herenteam.  We zijn inmiddels alweer 5 wedstrijden onderweg in de competitie. Dit jaar voor het eerst met wedstrijden over 4 sets en bij een 2-2 stand een vijfde set. Dit nieuwe systeem hebben we direct maar volledig uitgeprobeerd en hebben nu al 3 vijfsetters gespeeld en allemaal gewonnen.

Vrijdag 4 november gingen we naar Heerenveen om tegen de koploper te spelen. Zonder Wilhelm en Sikke gaven we ons vooraf weinig kans. Omdat er geen scheidsrechter kwam opdagen nam de coach van HeVoC ’89 de leiding in handen, wat hij nog nooit eerder had gedaan (geweldig gedaan overigens).  De eerste set hadden we steeds een voorsprong van een paar punten, maar op 23-23 was dit helemaal weg. Maar door koelbloedig spel en wijze aanwijzingen van coach Wim wonnen we toch met 25-23.

Dit was klaarblijkelijk voor onze tegenstander zo’n verrassing, waardoor ze de tweede set helemaal vergaten te volleyballen. Deze ging vrij gemakkelijk met 15-25 naar ons. De sets 3 en 4 namen wij even vrijaf (we worden ook ouder met z’n allen). Niets wilde meer lukken en de tegenstander ging vrij uit spelen, wat resulteerde in 17-25 en 18-25 verlies. Daarna volgde de vijfde set, die wij met vol vertrouwen tegemoet traden. We hadden nog nooit een vijfsetter verloren, waarom dan nu wel? We serveerden weer scherp, de pass begon weer te lopen, de setup was weer gevarieerd waardoor de mid- en buiten aanvallen weer dwars door, over of langs het blok vlogen.

Eindbesluit: een klinkende 15-11 winst voor ons. De tegenstander moest hun eerste verlies sinds februari 2016 incasseren. We staan nu vierde op de ranglijst, maar alles staat nog heel dicht bij elkaar. Op 18 november hebben we onze eerstvolgende thuiswedstrijd, kom kijken! De tribunes zijn gratis toegankelijk.