Twee mooie punten gepakt van de nr. 2

Vrijdag 9 december speelden wij als damesteam tegen Swette Switters (Scharnegoutum). Zij staan momenteel op de tweede en wij op de negende plaats.

De eerste set zaten wij er goed in, in het begin een kleine voorsprong maar de tegenstander kwam aardig snel terug en won de eerste set met 17-25. We waren wel aan elkaar gewaagd en dat maakte de wedstrijd erg spannend.

In de tweede set hadden wij een sterke serve, scharnegoutum had daar moeite mee en kon zo moeilijk aanvallen, we stonden op dat moment 11-2 voor. Maar dat veranderde al snel. Zij hadden een ook goede serve en daar hadden wij moeite mee. Wij waren onze voorsprong kwijt en het ging gelijk op. Een erg spannende set met veel rallies en veel reddingen. Uiteindelijk wisten wij de set te pakken met als uitslag 25-23.

Met een goed gevoel begonnen we de derde set, wij waren erg gedreven om nog meer puntjes te halen. Ook deze set ging gelijk op en aan beide kanten werd lekker aangevallen. Wij waren allemaal erg gedreven om te winnen en dat werkte goed want deze set wonnen we met 25-21.

In de vierde set ging het bij ons wat minder goed. We wisten ons nog wel te herpakken, het werd nog wel even spannend maar scharnegoutum was ook strijdlustig en waren nu de winnende partij met als eindstand van deze set 20-25.

2-2 was de stand, dat betekent dat we een extra set moesten spelen. Wij begonnen deze laatste set weer erg sterk. Maar de tegenstander ook. Het ging weer gelijk op en was erg spannend. Met weer een kleine voorsprong voor ons wist de tegenstander toch de set te winnen met 8-15.

Dat was jammer, maar hebben wel 2 mooie punten weten te pakken en daar waren we allemaal erg blij mee.

Vrijdag 16 december spelen we de laatste wedstrijd in 2016. Met als tegenstander VC/Zeus dames 3, om 19:30 uur in het schuttersveld in Sneek.