Topwedstrijd beloond met toppositie!

Parijs is nog ver, zeggen de wielrenners in de Tour de France, als ze een etappe gewonnen hebben, maar zich nog niet zeker weten van de gele trui. Zo is het ook met de meisjes-B: over de platte kar hebben we het natuurlijk nog lááááng niet – we zijn pas zes wedstrijden onderweg – maar van het moment genieten mag natuurlijk wel! Daarom is onderaan dit verhaaltje de stand geplaatst, want dat nemen ze deze toppers niet meer af. Genieten: de meiden van coach Karin staan bovenaan!

Dat gebeurde zaterdag op de elfde van de elfde, de achttiende verjaardag van Margriet, die gewoon onder de wedstrijd even werd toegezongen door alle supporters en de B-meiden! Dat geeft al aan dat de meiden zonder zenuwen en met veel zelfvertrouwen speelden. En wat te denken van Margriets zus Annemarije? Zij speelde werkelijk de planken uit de vloer, zó goed! 99,99 procent raak op de mid, werkelijk machtig om te zien wat ze kan als ze in zichzelf gelooft!

Maar alle Far-Ut-toppers speelden best tegen koploper DBS uit Balk. Jonge, jonge: de opslagen van Ytsje, en weer dat prachtige linkerhandje in de aanval! De tactische ballen van Sam, waarmee de belangrijke tweede set werd veiliggesteld! De set-ups van Anniek, mooi zuiver – ook de set-ups van Karlijn waren fijn en wat deze dame weer van de vloer haalde en aan punten bijelkaar serveerde! De opslagen en het middenwerk van Myrthe – geweldig, onverstoorbaar als altijd. Heel serieus bezig, machtig om te zien. Ook mooi hoe gemakkelijk Ilsa en Anouk invielen en de ploeg versterkten! Blokkering en slagkracht!

Het was een topwedstrijd van Far Ut. Nu niet naast de volleybalschoenen gaan lopen, maar genieten van zo’n mooie pot mag zeker! Vooral de concentratie, de felheid van begin tot eind en de techniek waren mooi om te zien. De trainster van de tegenpartij bewonderde ook het voetenwerk van onze meiden! De hand van de trainsters, zei ze, een mooi compliment.

Met 4-0 winnen van de koploper, heel mooi! Na 9-9 in de eerste set denderden de meiden door naar 20-12 en 25-13. In de tweede set werd het na 19-14 en 24-19 eventjes lastig, DBS kwam terug tot 24-23. Twee time-outs van Karin brachten de rust, waarna Sam een mooi prikballetje in petto had: 25-23.

In de derde set werd het snel 11-7 en 20-14. Far Ut viel niet terug en won met 25-16. Hierna was de kans op enige lichtzinnigheid aanwezig, maar met de zege al in de tas, ging Far Ut keihard door voor de volle mep! Die 5 punten kwamen er, en daarmee de koppositie! 25-10, dat loog er niet om. Karakter meiden, geweldig gedaan en de patat met gehaktbal was dan ook volkomen verdiend!