Heren-1 speelt prachtige wedstrijd

22.23 uur
Schuttersveld te Sneek. Er klinkt gejuich in de zaal en het publiek wat een plaatsje heeft weten te bemachtigen wordt bedankt. De handen worden geschud en de standaard termen ‘goed gespeeld’ en ‘gefeliciteerd’ klinken volop. Tevens de scheids wordt bedankt en Dosko gaat samen met al het publiek naar de kantine. Far Ut blijft achter in de zaal. Er wordt nog wat geanalyseerd  terwijl andere teamgenoten het wel prima vinden en de zaal vast afbouwen. Iedereen staat weer bij elkaar op een leeg veld en dan klinkt de opmerking ‘oh moesten we zelf het veld afbouwen’. Tijd voor een biertje…

Hoe de avond begon:

19.55 uur
In de veronderstelling aan de late kant te zijn loop ik de kantine binnen. Geen Far-Ut’rs aanwezig. ‘Sjoerd, ben ik de eerste of zijn ze al aan het kleden?’ Sjoerd antwoordt dat hij alleen die jongen van ‘Bijdeweg’ heeft gezien. De daaropvolgende minuten stroomt langzaam het hele team binnen. We spelen toch ook pas half negen?

20.10 uur
De meesten zijn reeds omgekleed wanneer Anne geprikkeld en binnensmonds vloekend de kleedkamer binnen dendert. ‘De toon is gezet! Ze wilden een digitaal wedstrijdformulier en daar ging ik mooi niet mee akkoord’. Dat zal ze leren.

20.30-22.22 uur
Na het inslaan verloren te hebben, maken we ons op voor de match. Er wordt scherp en fanatiek gevolleybald. Weinig fouten en aan beide kanten wordt lekker verdedigd. Na een ketser van Dosko belandt de wedstrijdbal onder de tribune. Dosko is van slag en vraagt om een nieuwe wedstrijdbal. Die hebben we niet! Gelach aan beide kanten maar Siebren kan het niet meer aanzien, hij besluit de bal dan zelf maar te halen. Het gaat de hele eerste set gelijk op. Na meerdere setpoints overleefd te hebben, is het dan eindelijk setpoint voor Far Ut. Een sterke service leidde tot een moeizame pass van Dosko die werd gedegradeerd tot een foutieve smash: 28-26. De eerste set is binnen! Vlak voor het beslissende punt kwam Matthijs supporteren, dat was waarschijnlijk net wat we nodig hadden. Publiek om ons er door heen te slepen. Helaas was dit van korte duur, Matthijs mocht gelijk plaats nemen op de stoel achter het telbord.

Set 2 en 3 vliegen voorbij voordat iemand er erg in heeft. Dosko is los en met name de tweede set is er niets over van het spel wat Far Ut in de eerste set op de mat heeft gelegd. Tijdens de time-out in de derde set neemt Wiebe het voortouw. ‘Heeft iemand nog een idee’? Nog voordat er geantwoord kon worden zegt-ie ‘ik wel’. Niet op de man serveren is het credo. Zo geschiedde en dit leverde inderdaad de nodige punten op maar het leed was al geleden. De set ging verloren en de 2-1 achterstand was een feit.

De opwaartse lijn van eind derde set werd goed doorgezet in de vierde set waar er weer serieus gevolleybald werd. De pass lag goed, set ups werden prima verzorgd en de balletjes werden vakkundig afgemaakt. Het geloof was er weer in een goede afloop en de vierde set werd binnen geharkt. De laatste set liet Dosko weer zien een aardige ploeg te zijn met flink wat aanvalskracht en liet Far Ut eigenlijk geen kans meer. 9-15 en de wedstrijd is gespeeld. Leuke pot met bij vlagen een zeer gemotiveerd en fanatiek Far Ut. Helaas heeft dit deze keer niet tot een overwinning mogen leiden.