Archives

Janice Johnson

In de persoon van Janice Johnson heeft Far Ut een even enthousiaste als gedreven en kundige volleybaltrainster in de gelederen! Janice heeft zelf op het hoogste niveau volleybal gespeeld en slaagt er nu uitstekend in haar kennis en plezier over te dragen op de jeugd.

Janice is geboren in Amerika, Chicago. Halverwege de jaren tachtig stak ze over naar Nederland. Ze tekende een contract bij Olympus Sneek, destijds de allerbeste club van het land. Na de nodige successen stapte Janice over naar VVC Vught en speelde ook nog voor het Belgische Herentals. Ze bleef de stad Sneek trouw: ze vond er de vader van haar kinderen, waarvan de beide dochters (natuurlijk) ook volleybal spelen. Eén van hen speelt met de B-meiden van VC Sneek tegen de door Janice getrainde meiden van Far Ut. Dat is zwaar kiezen voor Janice, die voorts trainingen geeft aan de volleybalacademie in Sneek en daar ook al enkele speelsters van onze club onder haar hoede heeft gehad.

Janice traint onze A-, B- en C-meisjes en die gaan mede daardoor echt met sprongen vooruit! Dat resulteerde al in enkele kampioenschappen. Dat leverde de trainster een primeur op! Voor de eerste keer in haar leven mocht ze mee op een kampioenskar door het dorp! Ze genoot met volle teugen.

Sanne Tigchelaar

Hoi,

Ik speel al sinds mijn zevende bij Far Ut en ik vind het nog steeds heel erg leuk! We hebben bijna zes jaar in het circulatievolleybal gespeeld. Nu zitten we (eindelijk) in de C’s. We krijgen twee keer in de week trainen van Janice Johnson, op dinsdag trainen we ook nog met een ander team in Sneek. We leren veel van elkaar en het is heel leuk. In de zomer heb ik ook beachvolleybal gedaan, dit jaar doe ik ook weer mee met de volleybalacademie daar krijg ik ook trainen van Janice. We hebben een heel erg leuk team, ik hoop nog eens met ons team kampioen te worden!

Groetjes Sanne

 

Frieda Hofman

Hallo allemaal,

Mijn naam is Frieda Hofman. Ik woon in Hommerts en ben 12 jaar. Ik speel al ongeveer zeven jaar bij Far Ut, dat is de leukste volleybalvereniging!.

Volleybal is een hele leuke sport omdat je lekker hard kan slaan en je lekker fanatiek moet zijn. Het is ook heel erg gezellig met ons team en Janice traint ons super goed. Ik train drie keer in de week. Dinsdags anderhalf uur met ons team en het team van VC Sneek. Vrijdags met ons team in Hommerts. Zondag doe ik mee met de volleybalacademie, samen met Jetske en Sanne, van tien tot twaalf in de Sneker sporthal.

Mijn hobby’s zijn: uiteraard volleybal, kaatsen en saxofoon spelen. Groetjes!