Archives

Janice Johnson

In de persoon van Janice Johnson heeft Far Ut een even enthousiaste als gedreven en kundige volleybaltrainster in de gelederen! Janice heeft zelf op het hoogste niveau volleybal gespeeld en slaagt er nu uitstekend in haar kennis en plezier over te dragen op de jeugd.

Janice is geboren in Amerika, Chicago. Halverwege de jaren tachtig stak ze over naar Nederland. Ze tekende een contract bij Olympus Sneek, destijds de allerbeste club van het land. Na de nodige successen stapte Janice over naar VVC Vught en speelde ook nog voor het Belgische Herentals. Ze bleef de stad Sneek trouw: ze vond er de vader van haar kinderen, waarvan de beide dochters (natuurlijk) ook volleybal spelen. Eén van hen speelt met de B-meiden van VC Sneek tegen de door Janice getrainde meiden van Far Ut. Dat is zwaar kiezen voor Janice, die voorts trainingen geeft aan de volleybalacademie in Sneek en daar ook al enkele speelsters van onze club onder haar hoede heeft gehad.

Janice traint onze A-, B- en C-meisjes en die gaan mede daardoor echt met sprongen vooruit! Dat resulteerde al in enkele kampioenschappen. Dat leverde de trainster een primeur op! Voor de eerste keer in haar leven mocht ze mee op een kampioenskar door het dorp! Ze genoot met volle teugen.

Annemarije Abma

Hallo, ik ben Annemarije
Ik speel  al vanaf mijn zesde jaar bij Far Ut en het is nog steeds heel leuk! In de C’s werden we kampioen, dat was prachtig. Nu in de B’s hebben we het zwaarder, maar we draaien nog steeds goed en samen kunnen we veel bereiken. Ik ben midspeelster.

Ik heb gekozen voor volleybal omdat het een superleuke sport is waar je veel van kunt leren. We krijgen training van Trijnilda en Janice Johnson, dat is altijd heel leuk. Groetjes Annemarije.

Ytje van der Hoek

Hoi! Ik ben de enige linkshandige speelster van dit team, waarmee we al enkele jaren samenspelen. Het is hartstikke leuk en we leren nog veel. Ik hoop dat we nog eens kampioen kunnen worden, maar dat wordt moeilijk. We doen gewoon ons best! Ik vind het mooi dat we altijd zoveel supporters hebben. Die bedanken we altijd na de wedstrijd, of we nu gewonnen hebben of verloren. Als we gewonnen hebben, vormen we de juichlijn en juichen de supporters mee. Kom gerust eens kijken: op zaterdagen spelen we onze thuiswedstrijden vanaf 18 uur in ons dorpshuis in Hommerts.

Sam Huitema

Hoi! Ik ben Sam en ik ben ietsje later bij dit team gekomen, toen Annemare naar de oudere ploeg ging. Het was eerst niet makkelijk, maar het gaat steeds beter! Ik mag graag aanvallen en met mijn opslag kan ik ook punten scoren. We winnen gelukkig vaak en verliezen soms ook. Maar het is altijd gezellig! Ik vind het heel mooi dat we trainsters hebben die altijd enthousiast zijn en ons veel willen leren!

Dagmar Palijama

Hallo, mijn naam is Dagmar Palijama. Ik ben een van de twee nieuwelingen in dit team en bij de club. Ik volleybal sinds 2012. Dit deed ik voorheen bij Heecherop in Heeg. Ik heb een jaar cmv gedaan, maar ik mocht al snel door naar de C’s. Daarna heb ik een jaar in de B’s gespeeld, maar omdat ik met oudere meiden speelde, mochten we door naar de A’s daar heb ik een jaar gespeeld. Dit seizoen ga ik de uitdaging aan met de meiden-A van Far Ut in Hommerts-Jutrijp! Ik heb daar heel veel zin in!

Ik ben aanvalster op de positie rechtsbuiten. Dit vind ik een hele leuke positie omdat je lekker kunt aanvallen en verdedigen. Ook is het een heerlijk gevoel wanneer je een mooie set-up afmaakt door ‘m binnen te slaan!

Mijn verwachting is dat we goede resultaten gaan behalen, want we hebben een goede groep en erg goede trainsters. Het was in het begin wel spannend, want je bent nieuw en dan kom je gelijk in de hoofdklasse, nieuwe trainingen, nieuw team. Maar ik heb heel erg veel zin in een nieuwe uitdaging! De meiden hebben Hiltje en mij meteen een welkom gevoel gegeven! Kortom dit wordt een leuk seizoen, ik heb er zin in!!

Hiltje Grondsma

Hallo, ik ben Hiltje. Ik volleybal sinds 2012. Het begon allemaal door schoolvolleybal waardoor ik interesse kreeg in de sport. Ik heb toen een jaar lang getraind en daarna twee jaar in de C’s gespeeld van Heecherop in Heeg. Toen een jaar in de A’s en nu ga ik de uitdaging aan bij de meisjes-A van Far Ut in Hommerts-Jutrijp!

Ik heb nog steeds heel veel plezier in het volleyballen, omdat het een teamsport is en je veel van elkaar kunt leren. Het leukste aan de midpositie vind ik de variatie, maar het gevoel dat je een harde smash afblokt van de tegenstander blijft het leukst!

Ik heb heel veel zin in dit seizoen. Toch was het in het begin een beetje spannend, een nieuw team, andere trainingen en ineens in de hoofdklasse spelen. Maar ik voel me erg welkom in het team! Daarom: óp naar een superleuk seizoen!
Continue Reading

Karlijn van der Meeren

Hallo allemaal, ik ben Karlijn en ik ben in de eerste plaats spelverdeelster. Maar als het even kan, mag ik ook graag aanvallen. Serveren doe ik ook graag en de sprongserve gaat steeds beter.

Ik speel al sinds mijn zevende volleybal bij Far Ut. We begonnen met circulatievolleybal. Dat was altijd heel leuk. We spelen met een vast team en zijn als C-team kampioen geworden. De rit op de platte kar door het dorp was geweldig!

We trainen altijd goed, we leren steeds meer. De thuiswedstrijden op zaterdagmiddag trekken veel publiek en na afloop is het ook altijd gezellig. Kom gerust eens kijken, we beginnen meestal rond een uur of zes in het dorpshuis van onze sponsor!

Myrthe de Boer

Sommige sporthallen zijn te klein voor me, want ik mag graag hard serveren en aanvallen! Als het lukt, is dat prachtig. We hebben een leuk team dat altijd veel supporters heeft. Net als Ytje en Karlijn heb ik een oudere zus in de A’s en als het kan, komen we bij elkaar kijken. De zus van Annemarije, Margriet,  speelt al bij VC Sneek. Wij leren veel van ze en natuurlijk ook van onze trainsters!

Anouk Hoekstra

Als ik mijn dag heb, sla ik de ballen aan de goede kant van het net keihard tegen de grond! Dan juichen mijn opa en oma heel hard, zij zijn mijn grootste supporters! We hebben een leuk team en als we elke keer goed wakker zijn en allemaal doen waarin we goed zijn, kunnen we veel wedstrijden winnen!