‘Switte’ voor de punten

Zowel dames-3 als de A-junioren moesten deze week naar Scharnegoutum. De club daar heet Swette Switters en we weten nu waarom. Het was loeiwarm in de zaal – ze hebben er vloerverwarming – dus was het behoorlijk ‘switte’. Dat moest ook om de felbegeerde punten mee terug te kunnen nemen – en dat slaagde niet helemaal.

Vrijdagavond begonnen de dames van het derde als koploper aan de klus tegen SwSw4. Na vier met 3-0 gewonnen wedstrijden werd al snel duidelijk dat er deze avond uit een ander vaatje getapt moest worden. De thuisclub barstte van de routine en de speelsters stonden vaker dan ons lief was op het goede plekje om een geslagen bal van ons van de (verwarmde) vloer te halen. Aan onze kant gebeurde dat ook met flinke regelmaat. Er waren lange rally’s en mooie reddingen te noteren en de eerste klap was voor Far Ut. Door 25-18 winst zat er in elk geval een punt in de pocket.

Maar SwSw4 gaf zich niet gewonnen en sloeg terug. Wij konden de aanvallen niet meer afmaken en verloren steeds vaker de rally’s. De thuisploeg won met 25-18. Op naar de derde set. Far Ut keek telkens net even tegen een achterstandje aan en had de pech dat een geweldige redding in drie pogingen door de arbiter al na de tweede werd afgefloten. Waar een frisse bal gegeven had moeten worden, ging het punt naar SwSw en dat kom je dan in de spannende slotfase net tekort. Mooi was dan wel weer dat er twee frisse krachten konden worden ingebracht: Sanne en Jetske uit de B’s. En dat niet alleen: ze speelden ook nog eens geweldig! Helaas was het nét niet genoeg om met 2-1 te winnen: 25-21 voor Scharnegoutum.

Zaterdagmiddag meldden onze A-toppers zich in de hal, die qua hoogte en uitloop achter en aan de zijkanten niet zou misstaan bij ons. O, o: SwSw startte scherp en bezorgde onze meiden het eerste setverlies van dit seizoen: 25-22. Dat moest natuurlijk even anders en coach Sjak ‘brandde’ er eventjes in. De ploeg herpakte zich geweldig en de meiden lieten enkele geweldige mooie staaltjes zien! Goede opslagen, keurige passing, mooie reddingen en midaanvallen en -blokkeringen die de SwSw-fans (bijna) stil kregen! Far Ut denderde er geweldig overheen: 25-16, 25-8 en 25-16. Totaal 65-97. Mooi werk en weer vier punten erbij!

Far Ut 3 valt aan, allemaal geconcentreerd wachtend op wat Eline uit de spelverdeelster-hoge hoed tovert!