Superspannende Far Ut-kraker!

Het dorpshuis trilde op de grondvesten van de spanning toen in de recreatieve volleybalsector de onvervalste kraker tussen Dames 1 en Dames-2 van Far Ut op het programma stond. Eén ding stond vast: de punten zouden in Hommerts-Jutrijp blijven, maar niemand van de vrouwelijke gladiatoren in de meest ‘smoeke’ volleybalarena van ons land wenste natuurlijk in het stof te bijten!

We gingen er als neutrale toeschouwer eens goed voor zitten, in de wetenschap dat de meeste dames van deze twee gezellige teams nu ruim een jaar actief zijn. En zonder dollen lieve vrienden van onze florerende vereniging: wat hebben de speelsters allemaal vooruitgang geboekt! Nauwelijks opslagfouten, goede stops, prima positiespel en méér dan zo af en toe een prachtige smash. Complimenten voor alle twaalf dames in een wedstrijd die niet alleen om het spel en de spanning uniek was, maar ook om het feit dat beide teams twee cracks als coaches hadden gecontracteerd. Beide ook nog eens spelverdeelsters, opgeleid binnen ons eigen talentenkweekvijver! Aan de ene kant Eline, die het team met onder meer haar moeder Joan begeleidde. Aan de andere kant Karlijn, die voor deze keer eens de scepter over haar moeder Petra mocht zwaaien en dat met verve en deskundigheid deed!

Na een uur hoogstaand spel was het 25-19, 12-25 en 25-22 geworden. Voor welk team? Euh, het tweede, denkt uw schrijver. Maar het eerste kan zich troosten met het feit dat er vier puntjes meer werden gemaakt (66 om 62). Zo waren er allemaal winnaars, ook in de derde helft. Die werd, traditioneel, opgevrolijkt met een dampende schaal heerlijkheden, aangeboden door een enthousiaste sponsor/man. Dames: applaus vanaf de tribune!

Eline coacht de ploeg met haar moeder Joan (nr 5).
Karlijn coacht de ploeg met haar moeder Petra (nr 8).