Super Zaterdag voor Far Ut!

Als in Engeland de topclubs tegen elkaar voetballen, en op een zaterdag, dan hebben ze daar een mooi benaming voor: Super Saturday. Welnu: voor Far Ut was er dit keer sprake van een Super Zaterdag – en dan rekenen we daar ook de vrijdagavond bij! Ga maar na: na de winst van de dames was er de historische overwinning van de B-meisjes in de Noordelijke Topklasse, gevolgd door de al even mooie zeges van de C-meiden en het vlaggenschip van de heren!

De dames hebben zelf alweer een mooi verslag ingeleverd (zie elders op deze site) en dus kunnen we meteen door naar onze meiden. Wát hebben die weer geweldige prestaties geleverd!

Voor de B-topklassers was het eigenlijk een beetje erop of eronder. Als er dé kans was om eindelijk de laatste plaats te verlaten, dan was het zaterdag wel. DIO Oosterwolde was de tegenstander en die ploeg stond één plekje hoger, met maar één punt meer dan de ploeg van de coaches Tietsje en Janet. De Far Ut-meiden beseften drommels goed dat die zo felbegeerde eerste overwinning in de hoogste klasse er nú kon komen. Ze beten zich vol overgave vast in het ‘lekkere hapje’ uit Oosterwolde en speelden een geweldige wedstrijd. De vaste supporters (helaas iets minder dan anders, maar dat kwam onder andere door de komst van Sinterklaas in ons dorp) genoten met volle teugen. Ook bestuurslid Ynze viel met zijn neus in de boter.

DIO begon beter aan de wedstrijd, mede omdat wij niet goed serveerden. Maar halverwege de eerste set wist Far Ut de zaak om te draaien. Amber (niet helemaal fit, maar ze speelde uitstekend!) serveerde een reeks mooie punten en op het moment dat DIO de bal wist te retourneren, stonden onze meiden fel vechtend klaar om alles ‘van de grond te rapen’.

Dat leidde tot de 25-14, waarmee we in de stand op gelijke hoogte kwamen met DIO. Maar onze meiden wilden meer: de volle buit! In één keer 5 punten erbij pakken. In de tweede set moest daar nog stevig voor worden geknokt. De ploeg uit Oosterwolde bleef lang bij, maar kon weer niet op tegen onze meiden, die via 25-21 een 2-0 voorsprong namen.

Het verzet van DIO was gebroken, dat kon je aan alles merken. De coach nam geen enkele time-out meer op; ook niet toen Eline een werkelijk prachtige serveerbeurt beleefde. Met haar ouders trots toekijkend op de tribune serveerde Eline wel 14 punten bijelkaar. Daarbij werd ze natuurlijk gesteund door haar teamgenoten. Marie en Janna sloegen knap en verdedigden ook best, Ylsa had succes met listige prikballetjes, Margriet en Amber waren aan het net de baas en ook de weer herstelde Rixt en Ilse draaiden heerlijk mee.

De 25-8 setwinst deed de sporthal op z’n grondvesten schudden: 3-0 en de zege binnen. Maar dat was nog niet genoeg. Far Ut had ook in de vierde set heel goed in de gaten dat er niet verslapt mocht worden. Als hele ploeg draaide het weer knap en was de 25-14 een juiste afspiegeling van het krachtsverschil. 4-0 (punten: 100 om 57)! Dat werd na afloop gevierd met een lekkere taart en gevulde koeken. En de meiden, hun coaches en trainster weten: dit is nog maar het begin! Wekelijks gaat het beter, en op deze manier gaan er meer punten komen!

Na deze mooie start van de middag, gingen we naar het dorpshuis. Daar speelden onze C-toppers tegen VC Bolsward. Op papier een ‘makkie’, maar die dekselse jonge meiden van Bolsward, klein maar dapper, boden mooi verweer. Far Ut moest hard werken voor de punten: 25-23, 25-21, 25-16 en 25-21. Knap was dat ook de vierde set werd gepakt; niet de makkelijkste set als er al drie gewonnen zijn. Maar coach Wâtte hield zijn meiden goed bij de les, zodat de weer bomvolle podiumtribune tot het laatste punt kon genieten!

Far Ut staat nu op de mooie derde plaats en maakt zich op voor de topper. Zaterdag 6 december komt koploper Covos naar Oan It Far, aanvang 17.00 uur. Hopelijk is een surprise op deze Sinterklaasdag mogelijk!

DIOvreugde

Blijdschap na de eerste zege! Ilse en Janna ‘in de knuffel’, op de achtergrond Rixt onderweg naar Amber (2) en Marie.

DIOvreugde2

De fans vieren het feestje mee!