Stuntwerk van A-toppers in derby!

Wát een mooi stuntje! Onze A-meiden hebben het voor elkaar gekregen om de altijd speciale en extra spannende derby tegen Stanfries uit IJlst te winnen! Na een 1-2 achterstand (het was onze thuiswedstrijd) werd het 3-2 en dat met daverende cijfers!

Janna, Amber, Rixt, Ylsa, Ilse, Eline, Annemare en Marie verdienden deze overwinning. Ze speelden de pannen van het dak, lekker als collectief, positief en knokkend voor elk puntje. Een fout? Oké, jammer en weer door! Vervolgens werd er een spetterende aanval uit ‘de hoge hoed’ getoverd of een messcherpe opslag. Kortom: Far Ut won verdiend van Stanfries dat toch echt meedoet om het kampioenschap van de hoofdklasse.

In de eerste set haperde de serve van Far Ut. Stanfries was op dat moment beter en won met 19-25. Maar de koppies van de meiden uit Hommerts en Jutrijp gingen niet naar beneden. Met Amber geweldig aan de opslag en als onneembare hindernis aan het net, Rixt scherp aan de opslag en Marie heerlijk rammend op de buiten, werd het 25-21. Die set voelde al heerlijk na de 4-0 nederlaag in de eerste ontmoeting van het seizoen, maar onze meiden wilden er zaterdag méér uithalen. Ze voelden dat het kon.

En het kon! Ook zonder Amber, die door een griepaanval niet langer dan twee sets kon meedoen. Maar de anderen vingen dat geweldig op. Annemare, wát ‘een beest’! Aan het net timmerend als de beste, blokkerend machtig en verdedigend tot onder de vloer! Die ene redding in de slotfase blijft de uitverkochte Far Ut-tribune voor altijd bij. Eline, Ylsa en Ilse vormden ook sterke pijlers van de ploeg, die op 24-19 de derde set leek te pakken. Maar toen haperde het motortje en kwam Stanfries terug… Het werd zowaar 24-26..

Zouden onze meiden die harde klap verwerken? Nou, reken maar! Laat dat bijvoorbeeld maar aan Janna over. De vechtlust straalt deze meid altijd uit de ogen en in zulke wedstrijden moet je dat hebben. Maar al onze meiden pikten het weer geweldig op. Het werd 25-17 en dus 2-2 via mooi spel, waarna de vijfde set werkelijk geweldig verliep. Machtige opslagen van Marie en Janna legden de basis voor het derde wedstrijdpunt. Dat kwam er in razend tempo: 15-5 en 3-2! De ontlading was groot, de vreugde ook. Meiden: súper!

Marie ‘hangt’ heerlijk hoog en slaat de bal hard tegen de IJlster vloer.

Rixt serveert, mede onder toeziend oog van het alerte telduo Ulco en Niek.