Stuntwerk met smakelijk toetje!!

Tsjongejongejonge, wat hebben de B-meiden zaterdag weer eens van zich doen spreken! De topper tegen AVC werd in Akkrum met 2-3 gewonnen. Daar hadden in de nacht ervoor twee meiden al van gedroomd zeiden ze! Dromen zijn dus niet altijd bedrog – maar wat was het ongelooflijk spannend voordat we bij de sponsor met de gele M aan het feestmaal konden en Annemarije konden toezingen vanwege haar zestiende verjaardag.

Het ging zaterdag alle kanten op in Akkrum, waar een dozijn Far Ut-supporters met klotsende oksels toekeken. AVC won de eerste set duidelijk met 25-17 omdat ze meer aanvalskracht hadden en hard serveerden. Onze meiden deden het niet slecht en wat ze óók kunnen: in wedstrijden tegen goede teams halen ze altijd het beste uit zichzelf. Dat bleek maar weer in de tweede set! Daarin stond Anniek weer heerlijk spel te verdelen en serveerde Myrthe de Boer (niet te verwarren met Mirthe de Boer van AVC!) werkelijk als een kanon! We wonnen maar liefst met 10-25 en kregen toen al in de gaten dat er wel eens wat meer in kon zitten dan een setje.

Dat bleek in de derde set. Ilsa trok aan het net een Chinese Muur op (wel 8 killblocks), de serves van Sam waren prachtig, Ytje deed het op links weer geweldig, onze jarige Annemarije kwam steeds beter door op de mid, Anouk veegde ook haar paadje schoon en Karlijn was weer overal te vinden om ballen van de vloer te halen, set-ups te geven en aanvallend ook te scoren.

Far Ut kwam via 21-25 met 1-2 voor. Die weelde sloeg kennelijk op de benen, want in de vierde set lukte er ineens weinig meer. AVC won nu ook een set met 25-10, waarna we ons konden opmaken voor de allesbeslissende vijfde set.

Daarin liepen de emoties hoog op, zelfs coach Karin had het even moeilijk toen de scheids een duidelijk uitbal van AVC in gaf en er hierna meteen weer een discutabele beslissing van de bok kwam. Onze meiden hervonden de rust en konden met een 5-8 voorsprong van helft wisselen. Akkrum kwam nog één keer terug (8-8), maar Far Ut drukte door! Via 11-8 en 13-9 werd het na een zenuwslopende strijd van twee uur 10-15 en dus 2-3 (in punten: 91-92 voor Hommerts-Jutrijp)!

Dat werd natuurlijk even gevierd bij ‘de Mac’. Eerst even zingen voor de jarige en daarna aan het feestmaal en overwinningspremie. Toeval: trainster Janice kwam ook nog binnen en was apetrots! Ondertussen keken we even naar de stand. AVC staat op 13-57, Covos op 13-55 en Far Ut op 12-47. Swette Switters (daar spelen we zaterdag tegen in Scharnegoutum) staat op 13-45. Het is een mooie competitie!