Spannende topper in dorpshuis

De B-meiden speelden zaterdag om de tweede plaats in de eerste klasse. De ‘eeuwige concurrent’ Covos kwam op bezoek. Dat beloofde weer een spannende wedstrijd te worden en dat werd het dus weer!

Met onze geheel eigen ploeg – gecoacht door Sikke, die Karin foutloos verving! – kwam Far Ut geweldig uit de startblokken. Met 25-22 en maar liefst 25-7 (!) werd het 2-0 en waren de eerste punten binnen. Op dat moment waren we Covos op de ranglijst voorbij, prachtig mooi. Maar daarna kwamen de Eastereinder meiden terug en met 18-25 en 21-25 maakten ze 2-2. Daarna ging het om de vijfde set: als Far Ut die zou winnen, zouden de ploegen samen op de tweede plaats staan. Maar Covos won met 10-15. Opvallend: beide ploegen haalden in vijf sets niet de 100 punten en qua bijelkaar geslagen punten heeft Far Ut gewonnen: 99-95. Knap gespeeld!

AVC uit Akkrum wordt hier kampioen: die ploeg staat op 92 uit 20 wedstrijden. Covos heeft 83 punten en Far Ut 79. Onze meiden blijven nog twee keer vol op een 4-0 overwinning spelen, want Covos moet nog naar Swette Switters en dat is niet makkelijk! Succes meiden!