Spaans trainingskamp mist uitwerking niet!

De verwachtingen waren hooggespannen en de mannen konden de druk aan! Het tweede won vrijdag met 2-1 van BOB Sneek en de helden constateerden na afloop tevreden dat het trainingskamp in Spanje hiervoor de basis had gevormd.

Na de fraaie zege van de dames lag de druk bij Far Ut 2, waarbij Johannes vanwege duimproblemen dit seizoen niet meer in actie komt. Johannes fungeerde deze voorlaatste competitiewedstrijd als coach en was er als de kippen bij om de mannen met een snelle time-out wakker te schudden. ,,Dit liket wol rekreaasjefolleybal!”, foeterde Johannes en die ware woorden misten hun uitwerking niet! De uitzichtloze achterstand in de eerste set werd puntje voor puntje weggepoetst, waarbij een ieders kwaliteiten werden benut. Klaes is nog altijd de lenigheid zelve, ‘grote’ Klaas de meester van de geplaatste bal, Roelant een krachtige aanvaller, Wilhelm een kundig passer en wat Sikke presteerde mag evenmin onvermeld blijven. Hij blokte solo de lange BOB-13 keer op keer af!

In de eerste set kwam Far Ut pas rond het twintigste punt op voorsprong, maar dat was genoeg voor de 1-0: 25-23. Daarna walste de door drie fans aangemoedigde ploeg (Linda, Marijke en uw verslaggever) met gemak over de Snekers heen: 25-12. In deze fase vielen de goede opslagen van Arnold op alsmede het op alle fronten nuttige werk van Auke Minne.

Maar helaas: de hoge pieken werden gevolgd door diepe dalen. Far Ut – zevende op de ranglijst met 26 punten – liet de Snekers terugkomen in de wedstrijd. Er ging veel mis. BOB nam een dikke voorsprong, die zelfs opliep tot 10-20. Maar met de laatste krachten – en wellicht opgezweept door de ritmische klanken van ons aller korps Ere Zij God, dat oefende voor de Gouden Spiker in de bovenzaal! – perste Far Ut er nog een slotoffensief uit. Terwijl in de zaal de spanning opliep (en de temperatuur ook!) was er over de afloop op zeker moment niets meer te zeggen. Het werd 19-20! Zou de 3-0 nog mogelijk zijn? Nee dus. De gasten kregen toch weer de geest en wonnen de derde set met 22-25. Maar dat mocht de pret in De Jister naderhand niet drukken!

mannenopslag

Prachtig plaatje! Auke Minne heeft geserveerd (bal ter hoogte van de basket). Klaas, Klaes, Sikke, Wilhelm en Roelant wachten af.

mannen1

Roelant verdedigt, de overige Far-Utspelers staan paraat. Links op de bank coach Johannes.

mannen3

Schitterend blok van Sikke, die in de rug wordt gedekt door Klaas en Klaes. Sikke dwingt de Sneker tot het uitslaan van de bal, pure klasse!