Snekers maatje te groot

Na de mooie zege tegen DOS, moesten wij op zaterdag 1 november naar het zeer sterk geachte VC Sneek. Naast de geblesseerde Klaas waren Wiebe en Daniël afwezig. Met zeven man moest Sneek bestreden worden. Onze alleskunner Anne bleek te laat, waarmee de basis voor de eerste set dus bekend was. Wim, KP, Bert, Steven, Jan en Siebren moesten het gaan doen. In de eerste set konden zij nog redelijk aansluiting houden. Niet onverdienstelijk werd het Sneek moeilijk gemaakt, maar de sprongserve en driemeter-aanvallen van een Sneker aanvaller waren te machtig: 25-19.

In de tweede set (met de gearriveerde Anne op de bank) werden wij compleet weggespeeld: 25-12. Onderwijl werd door coach Klaas en Anne bedacht op welke positie Anne in de derde set zou invallen. Vervanging op mid was het idee. De teller wees echter op het feit dat Anne als libero op papier stond en dus moest hij van shirt wisselen om zodoende zijn opwachting te maken in de derde set. Miscommunicatie tussen teamleider en coach zullen wij maar zeggen. De derde set werd goed tegenstand geboden en pas aan het eind van de set werden een aantal sprongserves van de tegenpartij ons teveel: 25-22. De vierde set was opnieuw redelijk goed. VC Sneek blijkt echter niet voor niets de titelfavoriet en was ook in de vierde set te sterk: 25-19. Wie weet kunnen wij in de return met een volledig team wat punten afsnoepen van dit sterke Sneek. 

Een week eerder hadden we DOS met 3-1 verslagen. Een goed resultaat; de ploeg uit Kollumerzwaag is altijd taai. Maar we wonnen de eerste drie sets met 25-21, 25-23, 25-16. De eerste vijfpunter van dit seizoen was in zicht, maar in de vierde set, bij weer twee wissels van onze coach, waren wij van slag. Een snelle en behoorlijke achterstand werd door een goede serve serie wel ingehaald tot 22-22, maar onder andere een paar technische fouten deden ons de das om:  22-25. 

Met groet, Wiebe .