Setwinst voelt als overwinning

Onze C-kampioenen van vorig seizoen zijn B-juniores geworden. Dat betekent onder andere dat het net wat hoger hangt. En afgaande op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is het niveau ook hoger. Dat was even wennen: tegenstander Turfstekers/Drachten sloeg en serveerde er in ons eigen dorpshuis aardig op los!

Maar wat wil je ook: de ploeg uit Drachten speelde met meiden van zeker zestien jaar. ,,derdejaars B”, zo werd gezegd. Wij zijn allemaal eerstejaars en Sam is pas dertien, dat is dus wel even een verschil. Overigens speelde Sam hartstikke best, met sprongen vooruit gaat ze!

De kampioenen van een paar maanden terug kregen er in de eerste drie sets toch wel aardig van langs. In één van de sets werden maar 12 punten gemaakt. Maar de meiden van coach Karin mopperden niet en bleven knokken voor het beste resultaat. Dat leidde in de vierde set tot iets geweldigs! Terwijl Turfstekers op 12-20 al dacht dat er met 4-0 gewonnen was, gaf Far Ut de moed niet op! Punt voor punt kwamen de meiden dichterbij. De supporters gingen er nog even goed achter staan en jawel: er werd met 25-23 gewonnen, dus toch nog een punt gepakt!! Dat punt voelde na zo’n zware wedstrijd als een overwinning. Geweldig gedaan allemaal!