Schitterende periode prachtig afgesloten

1 puntje…. 1 puntje te weinig – anders waren onze A-toppers ook nog kampioen geworden in de noordelijke hoofdklasse. Nu ging de grote stad er met de beker vandoor – maar treuren wij? Om de bliksem niet! Wát kunnen we terugzien op een schitterende periode van 10 jaar!

Niet voor niets prijkte er zaterdag bij de laatste wedstrijd van het seizoen een groot spandoek op de muur. ‘Toppers, bedankt voor al die prachtige jaren!’ Van de fans, en dat waren er in de loop der jaren héél wat! En terecht: want wat Janna, Margriet (later naar Sneek), Marie, Ylsa, Amber, Eline, Ilse, Annemare (later naar Sneek), Rixt, Dagmar en Hiltje in die tijd hebben laten zien, was werkelijk geweldig. Van het allereerste begin in die rode shirtjes bij het circulatievolleybal, tot via het Nederlands kampioenschap en de platte kar bij de junioren – tot in de noordelijke topklasse – het was geweldig. Dat is niet alleen op hun conto te schrijven: al die jaren was de training met Janice en Trijnilda en Karin en niet te vergeten de coaching (Janet dikke pluim!) perfect. De trainingsopkomst ook en dat zegt wat over beide kanten!

Dit seizoen deden de meiden – met het idee dat het ’t laatste seizoen samen was – zowaar weer mee om het kampioenschap. Eén keer hebben ze bovenaan gestaan! Het lukte nét niet, maar er is tot het laatste punt gestreden. Sneek heeft het niet kado gekregen. Natuurlijk: hier en daar zijn onnodig sets verspeeld, maar dat geldt ook voor de andere clubs. Uiteindelijk is er machtig gepresteerd. We hebben altijd uitblinkers gehad én zijn altijd een team geweest: dat is onze kracht! als er eens eentje wat minder speelde, deden de anderen er gewoon een schapje bovenop! Geen gezeur, af en toe wel een traan, maar altijd dapper doordouwen! Meiden: top!

In de slotwedstrijd werd het prima 4-0! Tegen SVW van een van onze trouwe sponsoren, Robert van Netten. Ook die sponsorgroep verdient een dikke pluim – McDonald’s zeker, en al die anderen – anders hadden we dit niet allemaal kunnen doen! Het was zaterdag een mooie middag – waardig besloten met een fotosessie en kadootjes van alle kanten. Het bestuur liet zich na een wedstrijd vol prachtige killblocks, set-ups, aces en slimme tikjes, van zijn goede kant zien!

Nu gaan de meiden allemaal hun weg. Studeren hier en daar etcetera. De ploeg valt uitelkaar, maar de herinneringen blijven voor altijd! we zien mekaar nog vaak genoeg in ons dorp en dan gaan we het er nog vaak over hebben. ENNNN: save the date: zondag 27 mei nog een spetterende afsluiting van de club!