Routiniers tonen veerkracht

klaaschoen

Klaas kijkt toe in de eerste set.

De thuisblijvers hadden weer eens ongelijk! Heren 2 deed ons dorpshuis deze vrijdagavond opnieuw op zijn grondvesten schudden! Niet dat NOK/BEO helemaal het zwijgen werd opgelegd, maar de ploeg van coach Wim en Klaes (bijna weer fit, een luxeprobleem dreigt voor deze hongerige selectie van 10 man!) snoepte de Bakhuisters toch maar mooi de derde set af!

Oké, eigenlijk hadden dat ook wel twee sets kunnen zijn. Maar de thuisclub verzuimde een een ijzersterk optreden in het tweede bedrijf te bekronen met setwinst. Een 21-17 voorsprong werd verspeeld door dit illustere gezelschap, waarbij vooral de fijnbesnaardheid in de passing, de onverzettelijkheid in de verdediging, de wil om alles van de grond te rapen, de technisch hoogstaande spelverdeling en de gevarieerdheid in de aanvallen opviel! Was het de gevreesde ‘win-angst’ die deze doorgewinterde klasbakken parten speelde? Uw verslaggever kreeg er geen vinger achter en de drie toeschouwers (Marijke, Karlijn en Niek, die even vrij was van klaverjassen) evenmin. Plots stokte de geoliede machine en dat gaf Nijemirdum Oudemirdum Kombinatie/Bakhuizen En Omstreken de kans om de score op 0-2 te brengen.

heren22222

Gespannen gezichten tijdens een time-out.

Far Ut 2 wankelde, als Mohammed Ali in het befaamde boksgevecht tegen Joe Frazier. Maar wankelen is nog geen overgave! Terwijl de coaching opnieuw wat puntjes op de i zette, vermande de ploeg zich. Op de achtergrond droeg Ere Zij God haar steentje bij! Puntloos verliezen was geen optie voor de volleybalvedetten en ineens lukte alles weer. De messcherpe opslagen van Gijs, het solide buk- en slagwerk van Auke Minne, de molenwieken van Johannes, de fraaie set-ups van Klaas, de smashes van Roelant, de killblocks van Wilhelm en alle slimmigheidjes van Sikke, Henk Jan en Arnold: ze waren NOK/BEO veel te machtig! 21-19 in de derde set en mooi om kwart voor tien aan het bier! Er zijn mindere vrijdagavonden.

 

klaeaeaes

’t Brandt Klaes in, maar hij moet na zijn zweepslag nog even geduld hebben! Op de achtergrond het sterrenensemble Far Ut 2.