Reuzendoder slaat weer toe!

Het is soms ongekend wat de A-toppers van ons presteren! Als er één ploeg de eretitel Reuzendoder mag dragen in de noordelijke hoofdklasse, dan is het wel Far Ut! Zaterdag werd weer een stuntje verzorgd: in Assen werd Sudosa, de nummer 2 van de ranglijst, met 1-3 overklast!

De meiden uit Hommerts en Jutrijp speelden in de hoofdstad van Drenthe weer eens de pannen van het dak. Dat leidde ertoe dat Sudosa met 1-3 aan de broek kreeg via 21-25, 25-20, 11-25 en 21-25. Far Ut slaagde er eerder dit seizoen in om andere topteams als VC Sneek (0-4!) en Stanfries pootje te haken. Dat heeft veel te maken met scherpte! Als er een uitdaginkje ligt voor Eline, Amber, Janna, Marie, Annemare, Rixt, Ylsa en Ilse halen ze het beste uit zichzelf naar boven. Wordt echter gespeeld tegen de ploeg die stijf onderaan staat, worden zomaar twee sets ingeleverd..

Dat laatste is jammer, maar goed: in Assen was het zaterdag 1 april genieten en dat was geen grap. Onder regie van Janet en Douwe liep het als een trein. Door de 1-3 triomf staat de ploeg nu op de vijfde plaats. Achter Far Ut staat nog De Meeuwen met wat wedstrijden minder gespeeld, maar die punten moeten ze nog maar zien te halen. Far Ut moet nog één wedstrijd, in Leeuwarden tegen VC058. Daar kan revanche worden genomen voor de 2-3 nederlaag in IJlst, na met 2-0 en een matchpoint te hebben geleid! Far Ut gaat er alles aan doen om te winnen, want na deze wedstrijd wordt afscheid genomen – op het volleybalveld dan! – van Rixt (studie Wageningen) en Annemare (VC Sneek). De meiden en de trainsters zijn hard bezig om versterkingen te zoeken voor het nieuwe seizoen. Wie tips heeft: informeer Karin Miedema!

De reuzendoders! Staand vanaf links Marie, Ylsa, Amber, Janna en Annemare. Gehurkt vanaf links Ilse, Rixt en Eline.