Prachtige stunt van de dames!

De dames van Far Ut (achtste) moesten deze week tegen Molkwar, de nummer twee van de competitie. In Koudum werd het een prachtige avond!

In verband met de afwezigheid van Janita (stage buitenland), Jenny (uitgeschakeld door schouderblessure) en Evelien (schouderklachten en niet kunnen trainen) was het wel even nodig om met elkaar te overleggen wie de midpositie ging invullen, naast Ilse. Hedwig nam de taak op zich en trainde samen met Anneke haar longen uit haar lijf om Molkwar te imponeren. Evelien vertrouwde niet helemaal op haar schouder en ging samen met Vera en Antsje de buitenaanval verzorgen.

De grote dag (avond) was aangebroken, eerst nog even door een sneeuwstorm heen voor we aankwamen in Koudum. De wedstrijd voor ons was uitgevallen dus snel warmdraaien en inspelen. Liefst tien Molkwar-dames aan de andere kant van het net probeerden ons te imponeren. Onze stijgende lijn van prestaties was ze waarschijnlijk niet ontgaan en ze waren duidelijk een beetje onder de indruk geraakt. Of had Hedwig haar familielid (één van de tegenpartij) alvast bang gepraat en onze verrassende gouden duo bekendgemaakt? Lekker relaxt begonnen we in te spelen. Echt super en overtuigend ging het niet.

En toen was het zover, de wedstrijd. Ik gaf het hele team mee om lekker vrij te ballen en ieder zijn eventuele eigen fouten te herstellen en druk te houden door ze in het achterveld te drijven.
Eerste set, we stonden al snel met 7-0 voor en dachten: als we naar huis willen met in elk geval 1 punt, dan zal het in deze set moeten gebeuren. We haalden de set met gemak binnen (15-25). Hedwig was lekker warm gedraaid op haar nieuwe positie.

Tweede set, Molkwar begon beter te draaien. Ze speelden akelige tactische balletjes in het centrum waar wij moeite mee hadden. We wisten echter in de race te blijven en zelfs een paar puntjes uit te lopen. Op Hedwig haar super snelle keiharde midaanvallen had de tegenpartij geen antwoord. Jenny hield de tellers in de gaten zodat de wedstrijd eerlijk zou verlopen. Iedereen vocht als leeuwen. Met een stand van 23-23 besloot ik alles op alles te zetten. Zette Vera als extra aanvalster in, voor mezelf als spelverdeelster. Nu was het erop of eronder! En ja: we haalden ook deze set binnen, met 24-26.

Derde set, zelfde verhaal! Alles uit de kast en ook deze set bleven we ze voor en wonnen we met 24-26.

We waren als een kind zo blij en tegelijk verbaasd over de prestaties van de nummer 2. Maar wat kon het ons ook schelen! Drie welverdiende punten mee naar huis!!!

Groetjes, uw verslaggeefster Simone

faututdamesnu

De Far Ut dames vieren de zege in Koudum! Vanaf links: Vera, Jenny, Antsje, Ilse, Anneke, Hedwig, Evelien en Simone.