Prachtige start van de A-toppers!

Dat was me meteen wel een start! De A-meiden van coach Karin mochten het seizoen beginnen met de buurtkraker tegen Stanfries uit IJlst en dat beloofde meteen veel spanning en topvolleybal. Nou: de afgeladen tribune (foto) in het dorpshuis werd op de wenken bediend, want het werd een mooie wedstrijd, die ook nog eens door Far Ut met 3-1 werd gewonnen!

Het was dik anderhalf uur lang weer genieten geblazen met Far Ut, waar één speelster na vorig seizoen stopte (Anniek), maar waar we ook eentje mochten begroeten. En wat voor eentje! Hiltje speelde vorig seizoen al in onze A’s (met onze oudere jeugdteam) en deed het daar voortreffelijk. Ze mag nog twee jaar in de A’s en sloot daarom graag aan bij deze ploeg. Met haar leeftijdsgenoten speelde ze meteen tegen Stanfries de pannen van het dak. Als mid-blokkeerster was ze geweldig op dreef.

Maar álle Far Ut-meiden deden het top!! Aan de buitenkant sloegen Anouk en Annemarije, Sam en Ytsje lekker raak, de passing was goed verzorgd, op mid waren ook Myrthe en Ilsa goed bezig en als spelverdeelster trok Karlijn mooi aan de touwtjes. Tegelijkertijd serveerden alle Far Ut-meiden prima!

Desondanks was de eerste set voor Stanfries (22-25). Far Ut verspeelde een ruime voorsprong, want eerlijk is eerlijk: er ging soms ook wel wat mis. In de tweede set spande het er echt om en was de 0-2 eventjes net zo dichtbij als de 1-1. Gelukkig voor de ploeg van Hommerts-Jutrijp werd het 25-23. Daarna was het verschil wel te zien en stond Karin langs de kant echt te genieten van de werklust en de mooie aanvallen. Via 25-15 en 25-19 werd het 3-1 en kon de ‘juichrij’ voor de eerste keer dit seizoen weer aan de fans worden getoond.

Klasse meiden! Enne..: wie wil genieten van dit team: zaterdag 29 september spelen ze weer thuis, om 17.00 uur! Kom op tijd, want vol is vol!