Prachtig gespeeld, geweldige supporters!

Hallo allemaal,

Vandaag stond voor ons, de A-meiden, de wedstrijd VC Sneek-Far Ut op het programma. Dit is zo’n wedstrijd waar je dagen van te voren al over praat en die je maar al te graag wilt winnen. En met deze mentaliteit gingen we de wedstrijd dan ook in.

Helaas was de eerste set niet hoe we het wilde en hadden we hier en daar wat foutjes en dat bracht de setstand dan ook in het voordeel van VC Sneek (25-15). We vergeten de eerste set en gaan er in de tweede set vol voor! We moesten vechten voor de punten want Sneek bood nog steeds goed tegenstand. We varieerden in ons spel en daardoor liet Sneek steeds meer puntjes vallen. We vonden elkaar goed, de verdediging stond goed, en ook de aanval was goed. Dat bracht de setstand dan ook in ons voordeel (17-25).

Met de tweede set in ons hoofd gingen we de derde set in. Dit was ook een goede maar vooral spannende set van beide kanten. Maar door ons goede spel en de sfeer van de fantastische en trouwe supporters hebben wij aan het langste eind getrokken voor set drie! Ook al was het soms wat billen knijpen. Dit bracht de derde setstand dat ook in (22-25).

De vierde set gingen wij in met de gedachte dat het nog wel een 3-1 voor ons kon worden. Helaas werden we wat zenuwachtig en maakte we wat foutjes dit in het voordeel voor Sneek. Dit bracht set 4 in een eindstand van (25-17) deze set is dan ook voor Sneek. We baalden er goed van maar gaan vol voor de vijfde en beslissende set. Janet en Anna hebben ons goed opgepept en de tactische puntjes nog eens uitgelegd. Met de support van de supporters begon de vijfde set. Van beide kanten was het goed spel en punt voor punt kwamen we weer gelijk. Ondertussen werden de duo’s Janna/Hiltje, en Ilse/Dagmar voor elkaar gewisseld. Dit zorgde voor variatie en scherpte.

Helaas kwam aan een spannende en goede set toch de winst voor VC Sneek. Met een setstand van (15-13) ging de winst naar VC Sneek. De eindstand is dan ook 3-2 voor VC Sneek. We kunnen terug kijken op een fantastische wedstrijd die voor iedereen spannend was om te zien en om zelf te ervaren. We waren gelijkwaardig aan elkaar, maar Sneek had net het geluk op de hand.

We hadden de hele wedstrijd lang geweldige supporters op de tribune, wel een man of 40! En dat voor een dorpsclub. Supporters bedankt! Nu gaan we vol goede moet door naar zaterdag 2 december. Wij spelen om 14.00 uur tegen Impala in de Utherne in IJlst. Komt u ons (weer) aanmoedigen?