Pittig begin meisjes-B in Topklasse

De meisjes-B hebben een paar prachtige seizoenen achter de rug. Deze meiden uit Hommerts en Jutrijp spelen al een jaar of zeven samen en al die tijd ging het spelplezier hand in hand met de prestaties. Dat leidde al eens tot de verrassende deelname aan het Nederlands kampioenschap, nadat eerst de regiocompetitie was gewonnen en ook het Fries kampioenschap winnend was afgesloten. Op dat NK werd gespeeld tegen teams van grote clubs als Sudosa en Sarto; clubs die in die leeftijdsklasse acht téams hebben, tegenover Far Út acht spéelsters!

Eind vorig seizoen mocht het selectietoernooi worden gespeeld voor een plaats in de Noordelijke Topklasse. De eerst door Karin Miedema en later Janice Johnson getrainde meisjes slaagden met vlag en wimpel. Een unieke prestatie voor onze kleine vereniging, die het nodige moest regelen om alles voor elkaar te krijgen. Ineens geen wedstrijden meer in Scharnegoutum en Leeuwarden, maar in Zwolle, Nieuwleusen en Veendam, terwijl we ook voor onze thuiswedstrijden moeten ‘reizen’. Het dorpshuis in Hommerts is te klein voor wedstrijden in de Topklasse, waardoor er nu wordt gespeeld in de sporthal in IJlst, 3 kilometer verderop.

De B-meiden zorgden deze zomer ook voor een financiële injectie voor de eigen vereniging. Er werd een heuse film opgenomen van bijna 5 minuten, met als bedoeling sponsoren te trekken. Dat had het effect van een geslaagde sprongserve! Alle benaderde bedrijven vonden het filmpje leuk en besloten de meiden te steunen. McDonald’s, Van Netten tegelzetbedrijf, Otte Installaties, Texaco Veenema, Van der Meer Bouwconsultancy, METT, Schoonheidscentrum Jutrijp, Textielstra, Arbo Anders, Donkergroen, Compusystems en Tandartspraktijk Leonora zijn de sponsoren van Far Út meisjes-B. Ze hebben zich allemaal voor twee jaar aan dit team verbonden!

Op zaterdag 25 oktober presenteert het team officieel de nieuwe tenues en reis-trainingspakken. Dit voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen het Zwolse SVI, die begint om 15.00 uur. Dat wordt de vierde wedstrijd voor Far Út, dat na de eerste drie duels weet dat het in deze Topklasse, de hoogste klasse van het Noorden, een pittig jaar wordt. Tegen Impala, Flash en Ritola werd met 4-0 verloren. Maar niet getreurd: de meiden speelden bij vlagen goed, maar merken nu dat bijvoorbeeld servedruk erg belangrijk is. In Nieuwleusen was het team – dat wordt gecoacht door Janet Gietema en Tietsje Abma – heel dicht bij het pakken van een set. Op 23-24 in de tweede set kon net niet worden doorgedrukt. Maar Margriet, Janna, Amber, Ilse, Rixt, Marie, Eline en Ylsa houden de moed erin!