Overtuigende zege van de A-toppers

Het was drie sets gewoon heel goed en ook de vierde set hadden ze graag gewonnen. Maar De Meeuwen was op dat moment taaier dan gedacht. Desondanks smaakte de 3-1 overwinning van de A-meiden zaterdag heel lekker!

De overwinning van een week eerder tegen Stanfries heeft de meiden zichtbaar goed gedaan. Er werd tegen De Meeuwen uit Zuidhorn namelijk met overtuiging en plezier gespeeld! In de eerste set haperde de serve soms even, maar het was ook zo dat juist de opslag een ‘dodelijk’ wapen werd. Janna imponeerde met zeven punten op rij (sprongserves), waarvan er vier ineens op de Groningse vloer ploften! Later deed ook Amber een serverend duit in het zakje.

De ploeg van coach Trijnilda (zonder Marie, die voor school in Zweden zat) denderde lekker door. De pass was lange tijd om van te smullen, zo goed! Dat vormde de basis voor een aantal mooie aanvallen. Het weer talrijke publiek – ze genoten allemaal, ook van de drop die rondging – had er menig applausje voor over. Via 25-18 en 25-13 (hartstikke mooi spel) werd het via 25-20 3-0 en was de winst een feit.

In de vierde set werd in een andere opstelling gespeeld en ging het wat stroever. Via 2-6, 11-13 en 17-14 leek het toch goed te komen, maar De Meeuwen knokte terug. Op 18-19 de eerste time-out van Far Ut. Dat hielp net niet meer: 23-25 en dus 3-1. Maar het goede gevoel overheerste, dat is zeker!

Amber verdedigt, Ylsa loopt toe voor de verzorging van de set-up.

Genieten na de setzege! De fans klappen hun handen stuk!

Eline gaat opzetten, na goed verdedigend werk van Ilse. Janna zoekt de aanval.