Overtuigende zege A-junioren

Na een maandje geen wedstrijden (behalve dan een oefenduel tegen dames-1, dat met 2-1 werd gewonnen) mochten de A-junioren zaterdag weer eens aan de bak. Dat ging ze goed af: in IJlst werd Lycurgus keurig netjes met 4-0 verslagen.

De volle mep dus weer eens voor de A-meiden, die werkelijk als een raket uit de startblokken kwamen. De Groningse tegenstander wist in de eerste set niet wat er gebeurde: 25-9. Daarna kwam er wat zand in de radertjes van Far Ut en dreigde zelfs even setverlies. Maar mede door een geweldige opslagreeks van Janna kwam het toch nog in orde: 25-22. Daarna ging ook de derde set naar Far Ut (25-21) en toen was het zaak om weer eens de volle 5 punten te pakken. De vierde set eindigde in 25-17. Knap werk van de meiden, want na een 3-0 voorsprong tegen een niet supersterke tegenstander valt het soms niet mee om geconcentreerd te blijven.

Far Ut staat nu op de vijfde plaats – the best of the rest zou je kunnen zeggen als je ziet hoe ver de eerste vier ploegen al zijn uitgelopen. Een keurige prestatie. Far Ut heeft nu 32 sets gewonnen deze competitie, tegen 33 verloren, maar staat qua gescoorde punten sinds zaterdag aan de goede kant. Al met al wordt het vast een mooie eindsprint – het vasthouden van deze stek zou een puike prestatie zijn!

Aanval Far Ut. Ylsa zet op, Annemare gaat raak slaan.

Onderweg, langs de eigen fans, naar de volgende set. Vanaf links Annemare, Ylsa, Marie, Amber, Janna, Ilse, Eline en Rixt.

De 4-0 zege is binnen! Lia en Jildou verwerken nog even de laatste cijfers.