Opgeven komt niet in ons woordenboek voor!

Je hebt knokkers, je hebt vechtjassen, je hebt bikkels en je hebt onze B-toppers! Ze schreven zaterdag 18 maart weer een mooi stukje clubgeschiedenis! Ze zorgen er namelijk voor dat in dorpshuis Oan it Far binnen 24 uur de derde vijfsetter door een Far Ut-team gewonnen werd. Nadat de dames en de heren de B’s waren voorgegaan, maakte de ploeg van coach Karin tegen Covos een 0-2 achterstand ongedaan. Het was werkelijk weer super!

De B-meiden komen soms wat timide over, maar laat ze maar schuiven! Een paar weken eerder stonden ze in Koudum in de vijfde set met 11-4 achter, maar wisten ze toch nog de wedstrijd te winnen! Toen al wisten ze: nóóit opgeven! Een week later werd netjes met 4-0 gewonnen en nu dus moest Covos er aan geloven. De ploeg uit Easterein en omstreken had de thuiswedstrijd nog met 3-1 gewonnen, maar ook toen waren de verschillen minimaal. Geen enkele set kende toen een verschil groter dan 3 punten.

In Hommerts was het meteen weer super spannend. Onder toeziend oog van een afgeladen tribune won Covos de eerste set met 23-25. Daarna lukte er plotseling weinig meer bij Far Ut en was het zomaar 11-25. Oei! Daar leek toch wel het verschil gemaakt…

Maar kijk eens aan! De B-toppers zetten de tanden op elkaar en deden wat ze best heel goed kunnen: lekker volleyballen, met elkaar rustig blijven uitvoeren wat op de trainingen wordt geleerd en hard, kéihard, werken. Werkelijk waar, wat werden er onwaarschijnlijke reddingen verricht, soms niet te geloven! Karlijn vrat de lijnen haast uit de vloer! Daarnaast serveerde ze weer als het Kanon van Navarrone! Maar wat te denken van de ook geweldige opslagen van de anderen, waarbij zeker die van Sam mogen worden genoemd. Zij wordt elke week beter en beter. Op mid kwam ook Annemarije in geweldige vorm en de killblocks van Ilsa waren fenomenaal! De spelverdeling van Anniek was weer netjes, aan het spel van Ytje mankeert nooit wat en ook Anouk liet zien dat ze goed kan volleyballen als ze de concentratie weet vast te houden!

Het was genieten tot de laatste seconde. Far Ut maakte keurig 25-21 en was daarmee nog niet tevreden. Covos spartelde keurig tegen, maar Far Ut was net even beter en drukte door: 25-18 en 2-2. En laat dan de vijfde set maar aan onze kanjers over! De serve bleef geweldig, de pass netjes en de aanvallen goed. Op 15-10 werd het 3-2 en kon het dansje weer worden gemaakt. In punten was het precies gelijk geworden: 99 tegen 99! Het publiek ging er natuurlijk weer voor staan en na afloop smaakten de patat, gehaktballen, cola en andere lekkernijen bij sponsor Corrie weer heerlijk!

Far Ut (achter het net) staat klaar om een aanval van Covos te verdedigen.

Anouk (1) verdedigt goed, vindt ook heit op de bok!

De Munt Girls hadden úúúren bij Poiesz geknokt voor de club en kwamen toen de B-toppers nog even aanmoedigen! Toen zij er waren, won Far Ut drie sets en daarmee de wedstrijd. Klasse meiden, bedankt!