Op weg naar punten

Dat het dit jaar met Heren-1 in de tweede klasse niet allemaal vanzelf gaat, lijkt een understatement gezien de positie op de ranglijst. Maar om nu te zeggen dat we keer op keer kansloos zijn en geen progressie maken, dat gaat te ver. Veel te ver. Alle wedstrijden tot nu toe gaven kansen op punten en elke week komen we dichterbij. We slagen er gelukkig elke week weer in om onszelf op te peppen en te motiveren.

Zo ook vrijdag tegen VoTeS, de nummer 3 van de ranglijst.  In de eerste set staan we goed, is er rust in de ploeg en pakken we punten. We komen zelfs nog even op voorsprong aan het begin van de set, maar trekken uiteindelijk toch aan het kortste eind. Met een setstand 23-25 tonen we  aan dat we goed kunnen meekomen. Het lijkt of we ook nu weer net dat laatste beetje geluk missen. Ook in de tweede set gaan we gelijk op en kunnen we goed mee komen. De motor bij VoTeS begint wel wat meer te draaien en we kunnen steeds moelijker grip krijgen op de buitenaanvaller die ons steeds met een bal rechtdoor verrast. De set eindigt op 20-25.

In de derde set lijken we mentaal gebroken, we verliezen kansloos met 11-25. Teleurgesteld maar met opgetogen hoofd vertrekken we richting de kantine waar we de wedstrijd van A tot Z analyseren. Dat kunnen we heel goed 😉 maar soms is het ook gewoon je meerdere in de tegenstander erkennen. Zover als VoTeS zijn we nog niet, maar we komen eraan. Het is een kwestie van strijd, geluk en beter worden. De weg naar punten is lang maar niet doodlopend, we strijden verder!

In de week voor de wedstrijd spelen we een oefenduel tegen VOP. Na een eerdere pot in IJlst zijn wij nu gastheer. Hier tonen we aan dat we sets kunnen winnen. De eerste twee sets worden overtuigend gewonnen. De daarop volgende twee sets gaan naar VOP en de vijfde is gelukkig voor ons, waarmee we het oefenduel succesvol afsluiten en tevreden richting kantine gaan en onder het genot van een drankje onze verrichtingen …? Juist! Analyseren!