Olympische topspeelster zet Dames-1 op scherp!

 

 

 

 

 

 

 

 

N

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij training heeft gehad van een vrouw die in de geschiedenis van de Olympische- en Paralympische Spelen een unieke plaats inneemt. Want dat neemt ze, Hong Zhao, al bijna dertig jaar inwoonster uit Sneek en oorspronkelijk afkomstig uit China.

Hong is de enige sporter ter wereld die voor twee landen heeft meegedaan aan zowel de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen. Als volleybalster van China won ze in 1988 olympisch brons, nadat het team al vijf keer wereldkampioen was geworden. En namens Nederland deed Hong als zitvolleybalster in 2016 mee aan de Paralympics in Rio de Janeiro.

Díe Hong Zhao werd de afgelopen weken bereid gevonden om Dames-1 van Far Ut op scherp te zetten voor de competitie. Ondanks dat ze net een zware operatie aan haar rechterschouder had ondergaan (ze kan dit seizoen niet met het Sneker FDS spelen in de eredivisie zitvolleybal), was Hong met alle plezier bereid de trainingen te verzorgen.

Waar ze vroeger gewend was om te spelen in zalen met tienduizenden toeschouwers, was het natuurlijk wel even wennen in de Hommerts Arena, maar Hong genoot met volle teugen. ,,Dit is een leuk team”, zei ze. ,,Ik heb er dit seizoen alle vertrouwen in!” Van Hong werd maandag 1 oktober afscheid genomen, maar zeker weten dat we weer een beroep op haar kunnen doen als we dat willen!

De dames van ons eerste lieten meteen in de eerste wedstrijd in de tweede klasse zien dat ze op scherp staan. In Woudsend werd VLO (Vecht Lust Oudega) met 1-3 verslagen. Het team is een leuke mix van speelsters die al enkele jaren in het eerste uitkomen en drie meiden die vanuit de A’s zijn overgekomen (Dagmar, Eline, Ylsa).

De trainingen op maandag worden voortaan verzorgd door Claudia Tesselaar. Heel veel plezier gewenst!