Oliebollentoernooi én oliebollen inpakken!

Of Far Ut nog in staat was om zestien man/vrouw te leveren voor vier uurtjes oliebollen inpakken? Die vraag bereikte de club zaterdagmiddag, enkele uren voor de start van het eigen, altijd zo gezellige Oliebollentoernooi in de leukste speelzaal van Nederland. De klus zou geklaard moeten worden op zondagavond, tussen 18.00 en 22.00 uur. Loon naar werken? Een mooie duit voor de clubkas!

Nou, dat was dus wel even een uitdaging om in zo korte tijd zestien liefhebbers bijeen te krijgen. Maar waar een kleine vereniging (hoewel.., al dik 100 leden) groot in kan zijn. Waar kun je beter oliebolleninpakkers vinden dan tijdens het eigen Oliebollentoernooi? Al na de eerste oproep hadden we de helft al te pakken. Na enige lobbywerk volgden er nog een zestal en uiteindelijk werden de laatste twee – Erro en Timo: op deze mannen kun je bouwen! – op slimme wijze ingepalmd, ruim na middernacht tijdens de afterparty van het biljarttoernooi!

Aan de slag dus, zondagavond, bij Veenema in Sneek, waar Sjak Sijbrandij (succescoach van de A-kampioenen) inmiddels ook aan zijn shift van 18.00 tot 06.00 was begonnen. Zestien paar handen aan de lopende band. Kratten oliebollen op een tafel zetten, zakjes vullen (10 bollen al dan niet met krenten), lege kratten weghalen, zakjes doorgeven, vouwen, bestickeren, in kratjes leggen en klaarzetten voor de vrachtwagen, die diezelfde nacht richting Rotterdamse supermarkten ging rijden. En mensen: we waren een geoliede machine, van jong tot oud (Bertus en Sjoukje: grote klasse!). En we stalen de show met onze haarnetjes en latex handschoenen. Uiteindelijk verbaasden we de firma door in vier uurtjes tijd maar liefst 35.000 oliebollen te verwerken! De clubkas is er blij mee en wij keerden tevreden huiswaarts. Met medeneming van…, natuurlijk: een zakje oliebollen/appelbeignets!