Nou, dat was me de wedstrijd wel…

Een avondje Dames-1…. Vrijdag de dertiende.

Het begon met lichte paniek in de kleedkamer toen Anneke vroeg of ik de shirts wel mee had. Shirts? Had ik die dan…?

Ohhhhhh ja …. Vorige week had ik de shirts geleend van Dames-1 in verband met bedrijvenvolleybal met team Scheepsmotoren Heeg Eeuwe de Jong. Er bekroop me een raar gevoel in de maag, waar was die tas gebleven en vooral: die shirts!! Die zijn niet eens in de buurt van een wasmachine geweest.

Snel op it fytske nei hus. Tas onder de doos oud papier weggevist en met de ‘vuile’ was weer richting dorpshuis. Anneke deed snel even een geurinspectie en de shirts waren voor deze keer goedgekeurd. Snel wart extra deo over de shirts en inspelen maar. Gelukkig lag het shirt van trainster, speelster, aanvoerster en coach nog ongebruikt, fris en wel onderin de tas.

We moesten thuis tegen de nummer 3, De Wâlde uit Elahuizen. Zouden we de trend van winnen doorzetten? Vorige week hadden we al zo knap van de nummer 2 gewonen.

We begonnen de eerste set met lekker vrij volleybal en kwamen al snel op een voorsprong en hebben die niet meer uit handen gegeven. De Wâlde probeerde ons nog van de wijs te brengen door vele balletjes over het net te prikken, maar na een aantal ballen hadden we dat wel door en wisten we de meeste ballen wel van de vloer te houden. Setstand 25-22, 1-0 voorsprong. Dit ging wel heel leuk en vrij gemakkelijk, zou het dan toch weer?

De tweede set ging als een speer, door een hele mooi, lange en lastige opslagserie van Ilse. We draaiden lekker en voordat we het wisten was de set alweer voorbij, 25-12. In ieder geval al gewonnen, maar nu zal het 3-0 worden ook! De Wâlde koos bij de toss voor de betere speelhelft, zonder vervelend touw aan het plafond, maar dat bracht ze geen voordeel. Wat zijn wij blij met onze thuiswedstrijden in ons kleine en lage zaal, welke menig tegenstander vervloekt!

De derde set begon met een kleine voorsprong van De Wâlde. We deden wat lacherig over de eerste twee fouten. Één was echt knap van Anneke, ze scoorde de bal namelijk in de basket aan de muur in plaats van de bal over het net te spelen. Maar nu weer serieus verder, en als een geoliede machine en met een geweldige teamspirit. Al gauw waren wij weer op voorsprong en sloten deze set uiteindelijk snel af met 25-9!

3-0, 3-0, tralalalala! Ons vreugdedansje kon weer even worden uitgevoerd. Zeer blij met deze verdiende punten, toppie dames.

Groetjes: de vergeetachtige wasvrouw

shirtsdames

Dames, voor jullie gemoedsrust: de shirts zijn nu wel gewassen!