Nieuwe C’s winnen openingstoernooi Sneek

Zaterdag 16 september deden de C’s mee aan het openingstoernooi van vc Sneek. Om 8:15 stond iedereen al te popelen bij het Dorpshuis, op naar Sneek. Nadat we ons aangemeld hadden, kregen we het speelschema, een bon voor limonade, een kruidkoek, een sleutelhanger, een bon voor een frietje bij de Mac en een appel voor alle speelster en coaches.

De meiden hadden er zin in: het eerste toernooi op C-niveau èn op het grote veld. Nou, onze meiden zijn hier wel klaar voor. Ze waren gelijk op stoom en versloegen in de eerste wedstrijd Stanfies MC 2 met 24-14. Daarna volgden nog 3 overwinningen, namelijk van vc Sneek JC 1 wonnen ze met 26-18, van vc Joure mix C1 wonnen ze met 28-24 en van vc Sneek C3 wonnen ze met 19-17.

Als laatste wedstrijd de tegenstander vc Sleen mix C1. Dit team hadden de meiden deze morgen al zien spelen en die waren “vet goed”. Door een pep talk van de coaches dat er nog niet verloren was en ze gewoon lekker moesten volleyballen, werd dit een spannende strijd. Na een 5-2 voorsprong, kwam Sleen steeds dichterbij en gingen ze er overheen tot 12-8. Toen gingen onze meiden vol in de strijd en punt voor punt kwamen ze dichterbij. 16-18 achter, wat spannend… en de tijd was ook al bijna om. Door een verrassende bal van Iris Sanne werd het 17-18 en met nog 30 seconden op de klok, had onze telster het zweet in de handen…

Er volgde een opslag van Far Ut en een rally bij Sleen en de tijd was om! De scheids liet de rally uitspelen en Far Ut scoorde en het was 18-18. De meiden en het publiek waren dolbij. Tot onze verbazing had Sleen eerder een wedstrijd verloren en dat zou wel eens een eerste plek kunnen betekenen? Eerst de spanning er maar even afdouchen en daarna de prijsuitreking afwachten. Toen kwam het verlossende woord: de nummer 1 is: Far Ut C1!!! Ze kregen er ook nog een hele mooie, grote beker, welke binnenkort in de prijzenkast van het Dorpshuis te bewonderen is.

Het was dus een geslaagde ochtend welke nog werd afgesloten bij de Mac.

De coaches