Net, net, net niet…

De supporters van de B-toppers hebben een groeps-app aangemaakt (meld u gerust aan!) zodat alle fans van deze dappere dames ook tijdens de verre uitwedstrijden op de hoogte kunnen blijven van de ontwikkelingen. Wie zaterdag die app van begin tot einde las, waande zich in een ongelooflijk spannende thriller. (met helaas voor ons geen happy end:-(

De B-meiden dienden zaterdag af te reizen naar Lemelerveld. Ja, ja, zo kom je nog eens ergens in de Topklasse. De Bevers heette de tegenstander en die zou, als nummer drie van de ranglijst, wel even gehakt van onze meiden maken. Nou, dat liep dus wel eventjes anders! Far Ut raakt steeds beter gewend aan het niveau in deze klasse en speelde een ongelooflijk mooie wedstrijd. Door het volgen van de supporters-app kregen de fans in Friesland het zweet op het voorhoofd!

In de eerste set maakte Far Ut – we speelden zonder Ilse Dozeman, die een blauw pink heeft opgelopen op school – een achterstand ongedaan en kwam bij tot 22-21. Dat was schrikken voor De Bevers, dat met veel moeite toch nog won.

Maar Far Ut had de smaak te pakken. 10-7 voor in de tweede set, 13-12 en 16-15 voor en toen zelfs 22-18 en 23-20! Zou het gaan gebeuren, zou de tweede setwinst en dus ook het tweede punt worden veroverd? O, o, o, wat was het spannend en wat waren we er dichtbij. De volgers via de app hadden het niet meer, Petra op de tribune in Lemelerveld evenmin. En verdikkie: het lukte weer net niet: 25-23 voor De Bevers.

Maar er was nog een derde set en coach Tietsje hield de ploeg aan de praat. Onze meiden toonden karakter: 13-10 achter, maar terug tot 16-16. Ineens ‘ping!’: 18-17 voor. 20-20, 22-22 en ja: 23-22 voor!! We schreeuwden ons schor in Hommerts en Jutrijp, maar helaas: weer nét niet: 25-23 voor De Bevers, dat de vierde set uiteindelijk met 25-19 won. Maar Far Ut was toch tevreden: er was prima gespeeld. De eerste overwinning kan gewoon niet lang meer op zich laten wachten!

Far Ut aan de slag in Lemelerveld. Rixt vangt de opslag op.

Far Ut aan de slag in Lemelerveld. Rixt vangt de opslag op.