Nagelbijter in het dorpshuis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de categorie Spannende wedstrijden is er weer eentje met stip binnengekomen in de top-3! Far Ut B-AVC B, zaterdag 7 oktober. Mensen, mensen, wat een nagelbijter van de bovenste plank en wat hebben onze bikkels in deze absolute kraker gevochten als leeuwinnen!

De nummer 1 tegen de gedeeld nummer 1 van deze eerste klasse troffen elkaar in een weer uitverkocht dorpshuis. De meiden uit Akkrum waren allemaal een beetje groter en wat sterker en bleken in alles net een beetje verder. Maar niet getreurd: keihard knokken voor elke bal en dan gewoon ook zelf heel goed spelen! Dat deden de meiden van Karin en na de eerste twee sets (21-25 en 18-25) wisten ze de zaakjes om te draaien. Omdat AVC natuurlijk niet wilde meewerken aan een blauw-zwart feestje, ontwikkelde zich een geweldig mooie en spannende wedstrijd. Onze toppers wonnen de derde set met 25-19 en daarmee dus al een mooi punt, maar ze roken dat er meer inzat en denderden door!

Het werd 9-1 in de vierde set en de motor draaide volle bak! Karlijn en Anniek trokken aan de touwtjes, Ytsje roste de ballen met haar fijne linkerhand lekker naar de vloer, Sam knalde mooi mee en Myrthe en Annemarije deden het achterin en voor aan het net prachtig. Ilsa voegde in de derde en vierde set haar kwaliteiten aan het spel toe en had geweldige bloks en opslagen in huis.

AVC kon echter ook een potje knokken én goed volleyballen. Het werd 19-19 en de spanning droop van de ramen. 20-20. Time-out voor AVC. En toen leek het te gebeuren! Far Ut liep naar 23-21. De gedroomde vijfsetter stond al te trappelen bij de deur, maar o wat ontzettend jammer: AVC scoorde 4 punten op rij. Niks aan te doen: 23-25 en 1-3.

Meiden: kan gebeuren! Er is schitterend leuk gespeeld en gewoon zo doorgaan! Namens al jullie supporters: het was weer top toppers!