Mooie topper gaat net verloren

Easterein, zaterdag 9 december. Sporthal met 3 velden en allemaal bezet. Wat een heksenketel! Gillende vrouwen naast ons – niet te geloven. Als al die energie in het spel wordt gestoken, wordt dat nog beter, denk je weleens. Maar goed: onze B-meiden lieten zich er niet door afleiden! Dat was nodig ook, want de topper tegen Covos stond op het programma.

En een topper werd het – en wat heeft Far Ut het goed gedaan. Over de hele wedstrijd was Covos net wat vaster, aanvallend iets sterker en aan serve dreigender. En ja: dan win je niet onverdiend. Jammer was wel dat Covos-voetfouten aan de opslag (zelf geteld: acht stuks) niet werden bestraft en dat er geen technische fouten werden afgefloten en bij ons wel een paar waar je vraagtekens bij kon zetten.

Maar niet getreurd: dit team gaat nog steeds vooruit! Anniek op spelverdeling wordt met de week beter. Karlijn is de olie tussen de radertjes – wat deed ook zij het weer goed. En alle anderen doen het ook poerbest, zo zagen ook de weer massaal uitgevlogen Far Ut-supporters.

Coach Karin kan trots zijn op dit team dat zich achter AVC en Covos op de derde plaats bevindt. AVC heeft 45 uit 10, Covos 44 en wij 39 punten. 31 sets gewonnen. 9 verloren, waarvan 3 zaterdag in Easterein. Na de 25-22 won Far Ut op geweldige wijze de tweede set: 25-17! Daarna was het erg spannend en ging het twee keer tot 18-18 gelijk op. Toen was de serve van Covos ons te machtig.

OPGELET: de Far Ut B-meiden spelen zaterdag 16 december al om 11 uur thuis in het dorpshuis, tegen Sneek. Kom op tijd, vol is vol! (De C-meiden beginnen al om 9 uur!)

 

Karlijn serveert. Op de ander foto een mooi blok van Far Ut met Sam en Myrthe!