Mooie middag krijgt bekroning

IMG_8137

De B-meisjes tijdens de presentatie.

Het was een mooie zaterdagmiddag voor de B-meiden van Far Út! De officiële presentatie van de ‘eigen kledinglijn’ trok heel veel toeschouwers naar de sporthal in IJlst, waar voor iedereen een taartje klaarstond. Dit in verband met de 35-ste verjaardag van onze club, die een avond eerder in eigen dorpshuis ook al leuk was gevierd.

De presentatie vond plaats in een volle sporthal, waar ook de sponsoren aanwezig waren. Enkelen maakten voor het eerst kennis met het team en werden door de meiden op hun wenken bediend! Far Út speelde namelijk tegen het Zwolse SVI fel, geconcentreerd en met geloof in eigen kunnen. De opslag haperde nog iets te vaak, maar dat woog niet op tegen de winstpunten van deze middag. Ook toen de derde set op sneue wijze verloren was gegaan (24-26), hield Far Út het hoofd omhoog. Toen vervolgens het hele eigen ‘supportersvak’ meeverhuisde naar de eigen speelhelft, sloop er iets onverzettelijks in de ploeg van coach Janet!

Maar eerst de eerste drie sets. Nadat de presentatie heel veel applaus had opgeleverd, bleven onze meiden tot 14-14 goed bij. Amber had er een paar geweldige blocks bij en dat leidde tot een 18-17 voorsprong. Maar daarna werden iets te veel foutjes gemaakt: 19-25. SVI liep in de tweede set uit naar 9-17. Twee time-outs zette Far Út weer wat in het spoor. Goeie servebeurten van Rixt en Marie zorgden voor punten, maar verder dan 16-21 kwamen we niet. SVI won met 18-25 en hun enige supporter was toen al schor van het aanmoedigen.

Far Út pakte de draad op. Mede door de steun van het publiek (Margriet had haar halve klas gevraagd te komen, klasse!) werd het erg spannend. Eline en Ylsa slaagden er goed in de aanvalsters te bedienen en met de set-ups wisten Ilse, Janna en Marie wel raad! De pass ging aardig en op 14-11 roken we de winst. Maar SVI wilde niet meewerken en drukte na 18-18 door: 18-21, 20-22, heel spannend nog 23-24, 24-24!, maar dan toch nog 24-26.

Na zoiets kun je twee dingen doen. Je hijst de witte vlag ten teken van de overgave of je recht de rug. Far Út deed het laatste!! Met al die vrienden, sponsoren en familie op de tribune was opgeven geen optie! De net gearriveerde trainster Janice zag haar meiden knokken tot de laatste snik. 9-5, 12-6, maar dan toch weer 16-14. De foutjes keerden terug. Zenuwen ook, maar daar kreeg SVI ook last van, want op de tribune hield niemand zich meer stil! 21-21, 22-21, time-out Zwolle, 23-21 en jeetje, wat kwamen we dichtbij! 24-23 en toen gaan met z’n allen voor het beslissende punt. Alle ballen werden ‘van de vloer’gehaald! En jawel: 25-23 en het allereerste, historische, punt voor Far Út in de Noordelijke Topklasse! Dikverdiend en het smaakt naar meer, zoals ook de club-verjaardagstaart!

IMG_8140

Applaus voor Rixt van haar teamgenoten.

IMG_8130

Veel publiek met ook de C-meiden!

IMG_8132

Handjes geven. Ook goed voor de sponsors!