Mooi feest voor de kampioenen!

Wat is het zaterdag 30 april een mooi feest geworden voor de C-meiden, onze kampioenen!

Natuurlijk werd begonnen met de prachtige traditie, die nooit mag verdwijnen: de rondrit op de kar door het dorp. De wagen – met daarop onze fraaie clubvlag! – was ’s middags fraai versierd door enkele ouders. Die werd vastgemaakt achter de al even prachtige tractor van Hans, waarna de rondrit kon beginnen.

Allemaal waren ze er natuurlijk! Coach Wâtte, trainster Janice, trainster-coach Anneke (langs het parcours), Ytje, Ilsa, Karlijn, Anniek, Anouk, Sam, Myrthe en Annemarije en ook trouwe fan Douwe nam plaats op de wagen. Met de luid toeterende begeleidingswagen voorop werd eerst koers gezet naar het wonderschone Jutrijp. Onderweg stond meteen Ivy klaar met voor iedere kampioen een heerlijke verrassing. Even verderop de trotse opa en oma van Sam en daarna de familie Huitema zwaaiend met de dorpsvlag. Wietze en Coby Wempe stonden ook al met een lekkernij klaar. Ter hoogte van Riperwei 13 werd speciaal even gezwaaid naar sponsor Harry, diens vrouw Astrid én de allerjongste supporter Yesper.

De stemming zat er goed in! Op de kar werden alle yells gezongen alsmede het nieuwe kampioenslied Viva Hollandia. In Jutrijp, waar ook voorzitter-scheidsrechter Dio werd bedankt, werd speciaal scheidsrechter Sikke toegezongen en konden we op weg naar Hommerts. Overal weer supporters langs de weg! In De Hoep had de familie Steenbeek de Friese vlag buiten gehangen, zoals op meer plaatsen vlaggen en wimpels wapperden! Hedwig, Sjoerd en de kids wonnen de spandoekwedstrijd! Het spandoek was keurig aan het wasrekje bevestigd, geweldig! Daarna richting het aquaduct, zingen voor Anneke, speciaal de rotonde even op en terug naar het dorpshuis.

Dat was binnen ondertussen mooi versierd door de B-meiden. Ook zij stonden deze avond in het zonnetje en wel omdat ze op de prachtige derde plaats zijn gefinisht in de Noordelijke Hoofdklasse én onlangs het eerste scheidsrechtersdiploma hebben behaald. Na de heerlijke sportmaaltijd van Corry, voor alle speelsters, kregen de B-meiden van de voorzitter een aan Far-Utblauw gekleurd koord bevestigde gloednieuwe fluit. Namens het bestuur had Dio voor de kampioenen onder meer een mooie ingelijste kampioensfoto in petto. Daarna volgden nog meer lovende woorden voor de ‘sterren’ die daar allemaal wel even van moesten blozen! Namens de commerciële commissie boden Peter en Geert ook nog een mooi cadeau aan: fonkelnieuwe shirts voor het nieuwe seizoen, alsmede ook nog trainingsbroeken, die prima zullen passen bij de al in bezit zijnde jacks!

Terwijl alle meiden – zij hadden voor hun begeleiders mooie presentjes meegenomen! – vervolgens de zaal in vlogen voor een partijtje volleybal (natuurlijk!) was het daarna ook voor alle ouders nog even een paar uur gezellig in De Jister. Al met al een zeer geslaagde middag-avond.

De B’s worden nu A’s en spelen op 28 mei het plaatsingstoernooi! Ze blijven daarom doortrainen. De C’s worden B’s – straks helemaal in het nieuw en met de gedachte dat een nieuw ritje op de kar ook weer leuk zal zijn. Toch?

opdekar

En allemaal op de kar over de rotonde!

opdekar4

Vlaggen bij de familie Huitema!

opdekar5

Hoi!!

opdekar6

De heldinnen plus coach klaar voor de rondrit.

opdekar3

De winnaars van de spandoekwedstrijd!

opdekar2

Vlag uit voor de kampioenen!