Moeizame overwinning B-junioren

Onze B-meiden hebben opnieuw een overwinning geboekt in de Noordelijke hoofdklasse. Zaterdag werd het 3-1 tegen VC058. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want het liep soms niet al te soepel bij Far Ut.

De eerste set ging met 21-25 verloren, vooral omdat de opslag haperde. VC058 kreeg daardoor 7 punten cadeau. In de tweede set bleef de ploeg uit Leeuwarden keurig spelen, met strakke opslagen en goed verdedigend werk. Onze meiden moesten voor elk punt hard werken. Dat is niet zo erg, maar het ging met ups en downs. Wel werd het via 25-21 in sets gelijk, waarna zich nog een spannende derde set voltrok. Voor de ogen van weer een kleine vijftig supporters ging het lang gelijk op en werd het via 12-13 en 20-19 toch weer 25-21 voor Far Ut.

In de vierde set leek de strijd beslist, maar dit was zo’n middag waarop de onze ploeg het zich niet kon veroorloven om gas terug te nemen. Na 7-3 werd het zelfs 19-9, maar opnieuw haperde het motortje. Puntje voor puntje sloop VC058 (dat vorige week twee sets van Lycurgus pakte) dichterbij. Het werd 20-13 en zelfs nog 22-17… Uiteindelijk trokken de meiden van trainster-coach Trijnilde en trainster Janice (aanwezig, leuk!) de overwinning met 25-20 naar zich toe. Daardoor blijft de (gedeelde) tweede plaats behouden en dat is natuurlijk een geweldige prestatie! Maar duidelijk is wel dat in deze klasse de verschillen kleiner worden. Simpele klusjes zijn er niet meer bij.

farutBleeuw

Myrthe en Wilma in opperste concentratie!

farutBleeuee

Amber gaat passen. Ylsa, Marie, Janna, Annemare en Eline (vlnr) kijken toe, evenals wat toegestroomde HJSC-fans. Zij zagen hun ploeg buiten 2-2 spelen tegen IJVC.