Meiden bieden pittig tegenstand

Het was een zware zaterdag voor de B- en C-meiden. In de Topklasse hadden de B-meiden Sudosa Assen twee sets bij de kladden, maar lukte het net niet om een punt te pakken. De C-ploeg kreeg koploper Covos op bezoek en waren héél dicht bij een verrassinkje.

In IJlst rook de door Janet gecoachte B-ploeg kansen tegen Sudosa. Ondanks de afwezigheid van Margriet werd er vanaf het begin fel gespeeld. Sudosa serveerde niet best en dat bood kansen. Tot richting de 20 punten was er echt hoop op setwinst, maar in de eindfases van de eerste twee sets lukte het net niet om door te drukken. In de derde en vierde set waren de meiden uit Assen beter bij de les en kwam Far Ut er eigenlijk niet meer aan te pas. Qua serveren (Janna mooie series!) en passing ging het best goed. Ook de aanvallen waren mooi en er waren prachtige reddingen (Rixt!), maar met name in de blokkering bleek Sudosa een stapje verder. Al met al 0-4.

Snel naar het dorpshuis, want daar moesten de C-bikkels tegen Covos. Die ploeg uit Easterein had alle wedstrijden nog met 4-0 gewonnen. In Hommerts bleek waarom: allemaal tweedejaars meiden van richting de 1 meter 80! Dat maakte toch wel indruk op de meiden van coach Hans, en in de eerste twee sets won Covos vrij eenvoudig (11-25).

Maar gesteund door wel weer vijftig supporters ging Far Ut niet bij de pakken neerzitten! Het spel werd beter en beter en ineens had Covos het moeilijk! De derde set werd nipt gewonnen en in de vierde set was de verrassing in de maak. Gesteund door de fans liep Far Ut uit naar 22-16 en kwam setwinst héél dichtbij. Maar het lukte net niet (23-25). jammer, maar geweldig gespeeld meiden!

assen

Het blok van Sudosa let goed op tegen onze B-meiden.

assen2

Mooie aanval van Far Ut.